Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KYTI

PO JAKIM CZASIE ZAPUKA KOMORNIK ? - niezapłacony mandat .

Polecane posty

Gość KYTI

Może ktos się orientuje ,własnie mija 2 miesiąc jak dostałam 200zł mandatu .Kiedy mogę się spodziewac komornika ?

ja zawsze czekalem jak mi z pitu odliczyli czyli nei placilem (ok 8 miesiecy) i nic z tego nie bylo, jedynie odsetki, chyba nawet za mandat 200zl mialem z 10zl. teraz jesli pracujesz z pitow nie licza, tylko pracodawca odlicza, najpozniej do 4 miesiecy od dostania pokwitowania. No niestety tak to robia, ale przynajmniej te pieniadze jakos w koncu zibieraja :) ale druga strona medalu ze jak tu nie jezdzic szybko jak mija sie tych frajerow w kapeluszach, ktory zyly uciska i przez to jezdza 30km po miescie, do tego roznic przedstwwiciele z szaszetkami ze skora kangura w lapie - nie lepsi, no i niestety wiekszosc kobiet, ktorych nie jeden facet by chcial miec tak mocno trzymanego jak ona trzyma kierownice: )

Gość do roku wezwie cię
komornik do urzędu skarbowego :P

Gość KYTI
Jestem bezrobotna bez dochoddddów .Co w takiej sytuacji ?

przyjdzie do domu,pewnie w najblizszym czasie.Do zakladu pracy przychodza wezwanie po okolo 2 miesiacach

Gość KYTI
I co jak nie będę miala pieniędzy ? czy może mi w tej sytuacji zabrac cos z domu ?

jesli jestes bezrobotne, to kiedys wystarczylo napisac pismo (prosbe) o zwolnienie z zaplacenia , ale gdzie to sie sklada nie mam pojecia, wiem ze tak kumpel robil i to prechodzilo

Gość KYTI
Ale to jest mandat z Urzedu Celnego -dostałam go na przejsciu granicznym , może jest jakas róznica między tymi mandatami czy mogę jeszcze pisac prosbę o zwolnienie mnie z zapłaty go.

Gość mysle ze jest to mozliwe ALE
bezrobotna ...a skad masz kase na auto i paliwo ? ;)

Gość mysle ze jest to mozliwe ALE
aaha ups z urzedu celnego czyli przemycik ? hmm no nie wiem ...

Gość KYTI
Dokładnie maly przemycik - ale co zrobic aby nie zapłacic tego mandatu ?

moze lepiej zaplac,trzeba bylo wziac taka ewentualnosc pod uwage,nim zaczelas kombinowac:-o

Gość KYTI
Kto nie kombinuje w naszym kraju - ten klepie biede ! Masz racje mandat pewnie zapłacę. Ale tak sobie myslalam że skoro jestem bez dochodów to nic mi nie mogą zrobic -ewentualnie mogą mi zabrac np. radio lub żelażko to są rzeczy mniej więcej w cenie mandatu. Nie wiem co robic ?

Gość KYTI
Czy jest ktos kto się zna na prawie ! Mam placic czy nie ???????????????

Gość MALY 16
właśnie wczoraj płaciłam mandat u komornika 200 zł plus 20 mandat był z kwietnia czyli proponuję zapłacić przed wydaniem nakazu egzekucyjnego przez urząd skarbowy

Gość my mamy firmę na męża
wię ja teoretycznie też jestem bezrobotna :P komornik przyszedł do mnie po 3 latach- odmówiłam przyjęcia mandatu, potem nie odbierałam pism, bo mieszkałam gdzie indziej niż mam meldunek, później wróciłam i przyszedł komornik, bardzo miły pan, powiedziałam że chętnie bym zapłaciła, ale nie mam z czego, bo nie pracuje, zaproponował rozłożenie na raty, przy czym zasugerował aby przypilnować tylko wpłacenia pierwszej....i tak coś z 300zł, zapłąciłam 50 i mam spokój, już chyba ze 3 lata.

Gość my mamy firmę na męża
ps tak sobie pogadałam z tym komornikiem wtedy i co do rzeczy... to mi powiedział, że wystarczy mieć umowy lub rachunki na kogoś innego....

Gość KYTI
Ludzie to mam, zapłacic czy nie ? Bo ciągle nie wiem ,jestem bezrobotna nic mi chyba nie mogą zrobic ?

Gość abac
Nie płac i zobaczysz co będzie przecież za 200 stówy cię nie zamkną