Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIDZIUS++++++++++

CZY PO JAJECZKOWANIU SĄ JESZCZE DNI PŁODNE?

Polecane posty

Gość DZIDZIUS++++++++++

WCZORAJ MILAM 14 DZIEN CYKLU I JAJECZKOWANIE (BOLAL MNIE brzuch z lewej striny) wczoraj kochalam sie z mezem czy jest duza szansa na ciaze? czy dzisiaj tez mam dni plodne?

W jednym cyklu wg najnowszych badań przy znajomości dni płodnych jest max 20% szans na ciążę.Ból owulacyjny NIE JEST potwierdzeniem owulacji - bo owulacja nie boli. Boli otrzewna, na którą uciska ROSNĄCY (nie pękający!) pęcherzyk. Bądź jajnik boli. To, że pęcherzyk rośnie - nie znaczy, że pęknie.Staraj się co 2 dni aż do zaniku śluzu o cechach wysoce płodnych (ciągliwy, przejrzysty, jak białko kurzego jajka, uczucie śliskości). Śluzu nie bada się do 24h od stosunku.

Gość DZIDZIUS++++++++++
cieko bedzie badac ten sluz, bo my codziennie sie kochamy... ale zakladajac,ze mialam jajeczkowanie, to czy potem sa te dni plodne czy nie? dziekuje za pomoc

Gość DZIDZIUS++++++++++
czyli jak wczoraj nie doszlo do zaplodnienia to juz nie ma szans??:czy ten bol oznaczal,ze bylo jajeczkowanie czy juz po nim??

Ten ból może oznaczać wszystko - jak napisałam - jest to objaw pośredni i nie gwarantuje, że miałaś jajeczkowanie. To mógł nawet nie być jajnik - bez monitoringu czy objawowo-termicznej nie da się stwierdzić.

Gość DZIDZIUS++++++++++
Dziekuje za pomoc:) w sumie to oprosz tego klucia nie mialam typowego sluzu dla jajeczkowania... pozdrawiam serdecznie

Gość DZIDZIUS++++++++++
a dzis boli mnie z prawej strony w podbrzuszu, tzn tak lekko kluje czy obecnosc wczorajszej spermy moze spowodowac,ze nie zaobserwuje sluzu ???

Do 24h od stosunku nie odczytujesz śluzu właśnie dlatego, że obraz może być zafałszowany.I dlatego te nie powinno się posługiwać samym bólem owulacyjnym - bo boli uciskający pęcherzyk, który wcale nie musi pęknąć. Wystarczy mały stres, \"skok ciśnienia\", każdy reaguje inaczej.Najlepiej starać się co 2 dni nie tylko dla śluzu - ale także po to, by plemniki były bardziej dojrzałe i by było więcej sprawnych.

Gość DZIDZIUS++++++++++
Bardzo dziekuje za odpowiedz:) buziaczki z Poznania