Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzesiek5454

Czy to możliwe POMOCY !!!

Polecane posty

Gość grzesiek5454

Mam bardzo poważne pytanie. czy możliwe jest zniekształcenie nosa w skutek urazów to znaczy szarpnięć itp.Od dzieciństwa mój nos był prosty a nawet minimalnie wgięty w wieku 13 lat zaczął się zmieniać to znaczy narósł mi garbek który z wiekiem powiększył się znacznie. Nikt w rodzine takiego nie ma ani nie miał nawet pradziatkowie co mam robić . Czy to z wiekiem się cofnie bo mam 18 lat. Na operacje plastyczną mnie na razie nie stać a niechcę zmieniac nosa bo uważam że jest nawet ładny tylo ten paskudny dziwny garb.

Gość grzesiek5454
Niekoniecznie szarpnięć ale zwykłych uderzeń piłką itp Nos nie miałem złamany nigdy ale miałem często pech i dostawałem w niego. wiem że to śmieszne ale jak ktoś coś wie to niech się odezwie

Gość 45m4mytmnniukb
nie chcę straszyć ale ty sprawdź lepiej u lekarza co się dzieje bo to takie typowe nie jest

Gość grzesiek5454
Kiedyś pytałem się lekarza laryngologa ponieważ choruje na zatoki i powiedział że w wieku nastoletnim to normalne ponieważ kości się rozrastają. Nie wiem sam, może to przez to że tak ciągle mocno kichałem w dzieciństwie. Gdy zatykałem nos normalnie miałem uczucie że mi go rozrywa.

Gość Tez choruje na zatoki
nos mam prosty

Gość ffh
to dziwny ten garb czy po prostu garb? bo fakt że właśnie w tym wieku rozrastają się kości ale jeśli nos jest nietypowy to może chodzi o co innego a tak poza tym garbate nosy są piękne a nosy nieco zniekszatłcone u mężczyzn (zwłaszcza trenujących coś).... mrrrrr.... sexi

Gość grzesiek5454
nie wiem porostu już sam nie wiem na nic dziwnego nie choruje itp jestem w 100% zdrowy niewliczając zatok i alergi na pyłki traw itp. może wie ktoś ile kosztuje korekcia brrrr nosa ale nie łamanie , zmiana kształtu bo nie jest brztki to znaczy jakiś dziwny itp tylko wyrównanie chrzęści

Gość cccccccccccccc
jak sie raz złamie to potem już zawsze ma inny kształt

Gość grzesiek5454
może sam sobie złamie

Gość enaaaaa
sam to sobie go bardziej zgarbacisz a korekty są tanie

Gość grzesiek5454
To napiszcie ile kosztuje taki kosmetyczny zabieg bo oprócz tego nie mam komleksów a nos mnie dołuje na max

Gość zależy gdzie i u kogo

Gość grzesiek5454
Ja chyba zwariuje albo sobie coś zrobie czy niewieli garbek byłby do przyjęcia przez ładną dziewczynę no sam nie wiem ale jak pacze na moich kuzynów to oni są śmiali itp a ja taki mruk.

Mądra dziewczyna zobaczy Ciebie, a nos.......- nie od niego zależy szczęście (mój mąż też ma fatalny nos, ja zresztą też) :-D. Żyjemy zgodnie już jakiś czas...... Powodzenia :-D

Gość grzesiek5454
makijaja a to korygowanie to była zmiana kształtu czy usunięcie garbku bo z tego co wiem to pierwsze wiąże się z łamaniem a drugie z wyciągnięciem chrzęści

Gość kulfon....
po prostu masz taki nos w dalekich genach i akurat w wieku dojrzewania kosci rosna i sie ostatecznie ksztaltuja. co do korekty sciecie garba wymaga lamania nosa bo jakby ci scieli sam garb to bys mial bardzo szeroki nos dlatego trzeba go zlamac i nastawic ponownie. bez lamania robi sie tylko chrzastke a garb jest zawsze choc troche na kosci.

OOOo...to to że np. ja mam garbka na nosie może się jeszcze naprawić...??Bo mi się kości rozrastają i to dlatego ?? Kiedyś miałam prosty nos jak byłam dzieckiem teraz mam garbka ...myślałam że to przez to że kiedyś zleciałam z trzepaka (w skoku wyczynowym :)

Nos znajomej był prosty górą, ale płaski, tzn.dziurki były blisko ust. Korekcja była 2 lata temu.

Gość grzesiek5454
Mój nos według kolegów jest poprawny z przodu tzn jak stoje na wprost jest ok. z profilu widać nierównoś czyli ten garbek . rodzinie ani kolegom to nie przeszkadza ale ja jestem tak przejęty i od paru miesięcy aż nie chce mi się żyć.

Wydaje mi się, że skoro nos Cię nie boli i nie masz kłopotów z oddychaniem, albo ta nierówność w znaczący sposób nie wpływa na Twoje zdrowie, to powinieneś dać spokój z korekcją. Korekcje są dokonywane u osób dorosłych (którym nie rosną już kości). Myślę, że szkoda zdrowia ( myślę o bólu pooperacyjnym).:-O A tak abstrachując od korekcji - czy od którejś dziewczyny usłyszałeśjakąś uwagę na temat nosa? Czy to raczej Twoje \"wymysły\" :-D ?