Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redaska

Problem z owczarkiem niemieckim

Polecane posty

Gość redaska

Witam, mam problem z psem. Ma 4 miesiące i kupiłam go, aby w przyszłości stróżował przy domu. Zbudowałam mu duży kojec, kupiłam budę , no i mam problem. Nie wiem ,jak go nauczyć, aby spał w tej budzie.Może wy macie jakieś sprawdzone pomysły? On na razie nawet nie chce do niej wejść, mimo,że wrzuciłam mu tam jedną z ulubionych zabawek... Nie chcę nic robić na siłe,żeby się nie zraził. Ale z kolei noce są już zimne, inie chciałabym,żeby spał pod gołym niebem.

moja (2,5 miesiąca) pierwszej nocy nie chciała wejść do budy, od drugiej już spi w swoim domku bez problemu. tyle że ona w domu mieszkała tylko kilka dni, jeśli twój pies pomieszkiwał w domu to może cieżko mu się przyzywczaić. jak mu będzie zimno to sam do budy pójdzie - tak weterynarz też powiedział bo bylam ją zaszczepić następnego dnia po tej pierwszej nocy zamiast w budzie to przy budzie :) i faktycznie, pewnie zmarzła kolejnej nocy i się wprowadziła do siebie :)

Gość redaska
Dziękuję Ci serdecznie Samanta! Mój nie pomieszkiwał w domu, więc mnie pocieszyłaś. Dzięki raz jeszcze!