Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jogoooo

Szczepionka na raka szyjki macicy

Polecane posty

Gość jogoooo

Czy ktoras z was miala? Co o tym myslicie? Ile zaplacilyscie za cala serie szczepien?

Ja miałam wczoraj pierwsze szczepienie, kolejne w grudniu i ostatnie w kwietniu. Za pierwszą szczepionkę zapłaciłam 500 złoty, każda kolejna ma kosztować tyle samo. Z tego co rozmawiałam z lekarzem to polecana jest również dziewczynom które rozpoczęły już współżycie.

Gość tez Luiza
nie ma ograniczen na serio nawette co wspolzyja moga a nie lepiej sie zaszczepiac do pewnego wieku?? co czytam to inaczej pisza

Wg tego co mówił lekarz w 100% uodparnia na 6 wirusów. Owszem są ograniczenia. Narazie górna granica wieku to 26 lat choć trwają badania na kobietach do 45 roku życia. Dolna granica to 9 lat. Czasem piszą że szczepioka działa tylko zanim kobieta rozpocznie współżycie ale mój lekarz powiedział, że warto i powinna zaszczepić się każda kobieta do 26 roku życia. Wg niego takie szczepienie powinno być refundowane.

Ja byłam w programie, który zajmował się testowaniem szczepionki na kobietach przed jej wprowadzeniem na rynek. Ciekawi mnie, czy dostałam pełną szczepionkę, czy placebo, ale jakoś mi do gina nie po drodze :O

Gość Bialystok 450
szkoda ze tylko do 26 lat :(

Gość całość
przyjmowanych szczepionek kosztuje około 4 tys

NIN jak dowiedziałaś się o takim programie? Również miałaś 3 szczepionki (2 po 3 miesiącach od pierwszej i 3 w 4 miesiącach od drugiej)?