Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku pomocy

opryszczka, RATUNKU!, pomoc potrzebna natychmiast!

Polecane posty

Gość ratunku pomocy

Ratujcie, co robic, jutro ide na wesele, a zaczyna mi sie opryszczka, co zrobic???

Gość moze zadziala
pasta do zebow

Gość gggggghhh
posmakruj jakims alkoholem.. np perfumem.. jesli jeszcze nie wyszla... a jak nie to hascovir..

opryszczka to virus, wez tabletki hascovir, masci sie bierze jak juz jest na ustach

Gość do zakrętu
a znasz jeszcze coś skuteczniejszego na dlugotrwalą opryszczkę??

Gość ja przeżyłam
terapia hascovirem albo groprinosinem - na receptę, tabletki - dermatolog albo dobry lekarz pierwszego kontaktu ustali ci dawkę, jest spora, ale warto. na zmiany na skórze - maść bez recepty - tri biotic.

Ratunku mam opryszczke jeszcze swieza bo dwudniowa :( zrobila mi sie chyba z przegrzania na sloncu w sumie to 2 sa...a taka ladna pogoda i chcialabym sie isc poopalac na sloneczku :D Czy sloneczko pomoze szybciej ja zlikwidowac w polaczeniu z mascia czy tez nabawie sie jeszcze wiekszej ?????dzieki za odpowiedz

Gość ani nie zaszkodzi ani nie pomo

Gość po prostu to jest infekcja

buuu ludzilam sie ze slonce jednak troche wypali to swinstwo obrzydliwe...wygladam jakbym miala murzynskie usta bo gorna jest po prawej stronie a dolna po lewej bleee ;/

Gość sosenka7
opryszczka spedza£a mi sen z oczu, regularnie mia£am ja co miesiac, nie wiedziaam co robic!, majatek wydawa£am na zovirax i plasterki zeby w ciagu dnia ja ukryc i zrobic makijaz......juz pozby£am sie tego problemu:):) polecam codziennie, REGULARNIE dwie kapsu£ki TRANU, pije od 3 mies i o opryszczce zapomnia£am! naprawde polecam!:) pozdrawiam kafeterianki:)

Gość lillka007
widzę że wiele osob jest nieświadomych czym tak wogóle jest ta przeklęta opryszczka :) szczerze kiedyś też żyłam w takiej nieświadomosci i jak mnie dopadało to paskudztwo zazwyczaj latem, po długim wylegiwaniu się na słońcu. to była mega załamka bo nareszcie uzyskałam super opaleniznę a tu nable bumm i na wardze wyskoczylo mi mega wielkie "zimno". szczerze oprócz kwesti estetycznych dochodził ból, bo opryszczka była tak duża że z bólu brałam az przeciwbólowe. poszłam do lekarza i sie dowiedziałam o co chodzi. te wszystkie ogólndostępne leki i inne sposoby to tylko doraźne leczenie nie dające efektów na dłużej. mam małe dziecko i wiem że każdy z nas do 2 roku zycia jesli zaraził się wirusem opryszczki przez całe życie może dojść do jej pojawienia sie na wardze czy pod nosem. dlatego staram się profilaktycznie stosować leki przepisane przez lekarza i jak narazie jest spokój... ciii aby nie zapeszać :) boję się tego infekcyjnego okresu, który teraz mamy bo z osłabienia najszybciej można się dorobić opryszczki :(

lillka007 - gratuluję poważnego podejścia do sprawy :) ja tez uważam, że lepiej wyleczyć przyczynę opryszczki, jaką jest wirus, a nie stosowac tylko maści i domowych specyfików. Nie wiem jakie stosujesz leki, ale ja polecam Heviran, tabletki na receptę, więc trzeba pójśc do lekarza :)pozdrawiam

Dokładnie! Ważne, żeby zrozumieć, że opryszczka to choroba, a nie tylko wykwit na wardze;p. Trzeba ją leczyć farmakologicznie, aby nie było powikłań;) ani nawrotów.

świetna stronka, odnośnik jeszcze lepszy :D:D:D randka z ciachem, www.oprycha.pl, można wygrać wyjazd do SPA

dzisiaj w DDTVN mowa była o opryszczce, oglądał ktoś? polecali stronę www.bezopryszczki.pl i leczenie acyklowirem