Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gege

Czy warto wracać i zacząć życ w Polsce??

Polecane posty

Serwus jestem ostatnio w rozterce, otóż jestem 5 lat pozagranicami i tęskno mi do Polski, w telewizji tyle mówia ze jest praca że wszystko sie polepsza ale czy jest tak naprawde. Czy naprawde można zyć na godnym poziomie nie mówie tutaj o luksusach tylko o normlanym spędzaniu życia. Tuatj mam juz dość być niższą nacją, pozatym to nigdy nie bedzie Polska.

Gość kotek na wietrze
nie ma pracy, nie jest lepiej i obawaim sie,ze nie bedzie.

Gość kotek na wietrze
nie nie mozna zyc na godnym poziomie. stoje w sklepie i zastanawiam sie czy kupic swiezy chleb czy ten z przed 2 dni. bo co... bo zarabiam w sklepie AGD 630 zl netto.

Gość weronia32
a ja wm powiem ze jak ktos chce to mozna sie urzadzic i to calkiem niezle. A praca jest tylko ludzie nie chca pracowac bo chca niewiadomo jakie pieniadze. ja pracowalam kilka lat w szkole i tez nie zaabialam wiele ale zalozylam wlasna firme przez dwa lata ciezko pracowalam ale teraz w koncu wiem po co to wszystko i ze oplacil sie moj trud :)

Gość konstanz
Nic sie nie zmieniło. Ja pracuję za 720zł brutto i jeszcze muszę się prosic czy mogę iśc do toalety. Jestem już na wypowiedzeniu i wyjeżdzam do pracy w Holandii. Mam miec pracę na 6 miesięcy ale nie zamierzam wracac do Polski. Przynajmniej na stałe.

Gość azzz
praca ponizej 2000 na ręke to nie praca tylko współczesne niewolnictwo

Gość kashl
hehehehe a co bedziesz robil w holandii konstanz tam polacy maja przej***ne.

ja mieszkam juz 15 lat poza granicami Polski. Czy chcialabym wrocic ? Czesto sama zadaje sobie to pytanie. Moze powiem tak: tesknie do rodziny, ktora tam mam, ale jak slysze co sie tam dzieje to czasami ciesze sie,ze mieszkam wlasnie tu. Zawsze moge pojechac i odwiedzic rodzinke, nie chce narzekac na swoj Kraj Polske, ale to co sie w szpitalach dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Mialam okazje tam ostatnio byc, widziec i slyszec podejscie lekarza czy pielegniarki nie mowiac juz o salowych do pacjeta. Pozalowania godni sa pacjenci. Ja rozumiem ich wzburzenie ale dlaczego pacjent musi z tego tytulu cierpiec, moze jest ktos ze sluzby zdrowia co na to pytanie mi odpowie.

Czyli generalnie to wszystko propaganda że zarabia sie przy łopacie w w-wie 4tys zł. Ja duzo nie oczekuje ale jakbym dostał 2tys zl na ręke naprawde byłbm zadowolony. Tutaj mam więcej mam dobry samochód stac mnie generalnie na wszystko ale poza praca i pieniędzmi nie ma tutaj nic. Ludzie sa zawistni, polak polaka nie lubi, angole nie mają żadnych tradycji, włsnej kuchni oprócz fisch and chips i są rasistami do każdego, a polakó to bym juz chyba pozabijali jakby mogli. Dlatego myślę zeby wrocic wyjść z kimś do baru na piwko, pojsc na dyskoteke ze znajomymi, czy pojechać na d wisłe a nie siedzie c w mieście otoczonym murami. Dlatego mam nadzieje ze w najblizszym roku cos sie zmieni w Polsce

czy warto pracowac na wyspach ponizej swoich kwalifikacji i sie cofac?a pozniej wrocic tu jak juz bedzie calkiem inna rzeczywistosc i beda wymagane jeszcze wyzsze kwalifikacje niz sie mialo jak sie wyjezdzalo?;)