Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość booli zab

Problem p wyrwaniu zeba--wejdz

Polecane posty

Gość booli zab

We wtorek chirirgcznie usun\elam ząb. Od srody czuje w buzi obrzydliwy smak, zione tak,ze nie mozna do mnie podejsc i od wczoraj boooli coraz bardziej. Chirurg twierdzi,ze tak ma byc w goi sie, jak powinno. Ropieje, boli, smierdzi---tak ma byc?? Rana byla spora bo i usuniecie klopotliwe...Ale ja musze jakos funkcjonowac:-( Jak tu rozmawiac z ludzmi? Nawet mietowki nie pomagaj\a. Prosilam o antybiotyk, stwierdzil,ze nie trzeba. Cos na ten temat? :-(

Gość ella2222
musisz przeczekać aż rana się zagoi,a to może trochę potrwać.Dentysta ma rację,na to nie stosuje się żadnego antybiotyku to trzeba zwyczajnie przeczekać.Rozumiem,że musisz jakoś funkcjonować ale przy intrewencji chirurgicznej trzeba się liczyć z tym,że konieczne może być zwolnenie (szkoła,praca) nawet do 2 tygodni.Tak więc lekarz powinien Cię o tym poinformować.Kotakty z bliskim musisz narzie ograniczyć lub stawać nieco dalej bo może to być ddla nich uciążliwe.Pozdawiam i życzę szybkiego powrotu do "normalności" :)

Gość booli zab
dzieki, wiec to normalne...balam sie, ze robi mi sie jakas zgorzel, skoro boli i smierdzi musze przeczekac ech

Gość booli zab
jeeezuuuu, dalek baardzo boli, a dentysty nie ma :-(

Gość no nie wiem...........
ja by, szybko poszla do lekarza, zadna rana nie powinna smierdziec ani ropiec, moze idz do innego na wszelki wypadek? a jak robi ci sie tam naprawde jakies zakazenie i jeszcze sepsy dostaniesz? skoro bol coraz gorzej to pedz do lekarza lepiej, zawsze lepiej pojsc na darmo niz potem miec komplikacje