Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Makota

Jak zatuszować rankę?

Polecane posty

nie ma jak głupota :o rano na twarzy pojawił mi sie taki dziwny wyprysk nad górną wargą. Boląca gulka z płynem w środku i -o ja niemadra- rozdrapałam to i teraz w tym miejscu mam rankę i opuchlizne dookoła. Najgorsze jest to ze cały czas sączy sie z niej płyn. Smaruję ją tormentiolem ale nic nie pomaga, a wieczorem szykuje mi sie wyjscie :o czy znacie dziewczyny jakis skuteczny sposób na to, zeby ta opuchlizna choc troche znikła i całość lekko sie podgoiła?

Gość znowu nic nie wiem
tak- pedz do apteki i kup heviran 450 mg. wez 5 tabsow i po 3 godzinach dwie. zasuszy ci sie wszystko.

hmm tabletki na jedną rankę to chyba nie trzeba :) czy ktoś jeszcze wie co z tym zrobić?

Gość nie smaruj niczym
umyj mydłem i zostaw niech przyschnie tormentiol jest za tłusty i nie pozwala rance wyschnąć dlatego ciągle ci się z niej sączy

Gość Beata z Mazur
No juz niestety w kilka godzin nic nie zrobisz, nie wysuszysz. Wiec zostaje ci maskowac. Ja zawsze nakladam najpierw gęsty ciemny fluid/mus na rankę, pudruję, a potem jasny fluid... Nie widac. Lepiej jak ranka jest czerwona, niz strup, wtedy latwiej zakryc.

no racja, za mało czasu zeby zdziałać cuda. Tak to jest, jak sie rąk nie umie trzymać przy sobie. Chociaż w gruncie rzeczy nie wiem co gorsze, boląca wypukłość czy ranka. Tak sie zastanawiam, juz na przyszłość- jak nie dopuścić do takiego wykwitu kiedy np dzień wcześniej zauwazy sie juz zaczerwienienie czy własnie w przypadku takich niespodzianek- opuchlizny? Dziękuje za rady :)