Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona skalinka

problem ze skalą

Polecane posty

Gość wkurzona skalinka

Jesli mam rysunek w skali 1:50 i mierze cos i ma to 400 mm, to aby narysowac to w skali 1:1 to ile to bedzie miec? 400 razy 50 czyli 20 000 mm? czy 400:2 czyli 200 mm?

Gość lepiej narysuj w skali 21
:P

Gość wkurzona skalinka
musze w skali 1:1:) a rysunek jest w skali 1:50:P

Gość wkurzona skalinka
czyli 8mm mam narysować :) Dzięki "dziecko jakie ty tępe..." 🌼

Gość wkurzona skalinka
a nie, no to już nic nie rozumiem :(

Gość pomysl........
zawsze się mnozy przez skalę jeśli w skali 1:2 np 400mm to mnozysz razy 2 czyli 800mm a jesli w 1:50 to razy 50 częściej urzywaj muzgu nisz internetu

Gość nie podpisze czarnym nickem
jesli cos ma 400mm a ty masz narysowac w skali 1:50 to podziel 400 /50 ;) a to co wyjdzie narysuj

Gość gratulacje
prowokacja pierwsza klasa :P

ten wyzej nademna albo mial na mysli skale 50:1 albo jest "bezmuzgiem"

Gość wkurzona skalinka
Nie. Ja mam cos narysowane juz w skali 1:50 i wynsi to 400 mm a mam to teraz narysowac w skali 1:1. Wiec mnoze razy 50 czy dziele?

Gość wkurzona skalinka
1:50 400:x czyli 400 razy 50 to wyjdzie mi wymiar rzeczywisty..

Gość wkurzona skalinka
ok, już wiem, wypierdalam na lotnisko natenczas 🖐️

Gość wkurzona skalinka
13.10] 20:22 it's not me:)

nie masz blizej na kort ?

Gość wkurzona skalinka
cos jest nie tak.. mam rysunek pisze na nim skala 1:50, ale... czytam wymiar np 650 mm na zwymiarowanje linii, przykladam linijkę i mam wymiar 1300 mm. ktos tu cos pomylil...

1:1 to 20000mm a czego to projekt? tak apropo jesli korzystasz z autocada to chyba nawet tam jest taki przelicznik, jesli sie myle to poprostu licz proporcja

Gość wkurzona skalinka
tak w tym własnie. Ale czmu na rysunku kazdy wymiar jest podowjony np 200 mm na linii wymiarowej jak przykladam linijke 400 mm a na tablece skala 1:50 a ja mam rysowac 1:1 czyli co te wymiary z linii wymiarowej brac? np 200 razy 50?

autocada doglebnie nie znam, ale czasami tak jest ze jak cos narysujesz i pozniej mierzysz ma zupelnie inne wymiary. Sluchaj, jesli w tabelce tez nie pasuje,to przynajmniej ja zawsze biore wymiary tego elementu + skala z tabelki. Ale gdy mialem takie problemy to poprostu robilem zwrot, bo to za powazne rzeczy zeby pozniej cos bylo nie tak. Niech poprawia, wtedy masz pewnosc, a teraz ta dokuemntaqcja taka ze nic nie wiesz. .. no chyba ze wiesz co to ma byc i mniej wiecej wymairy tez wiesz jakie beda

wymierz element, i pomnoz razy 50 nie bierz tych lini wymiarowych! ogolnie ten kto rysowal to popierdolil

Gość wkurzona skalinka
no własnie wiem tylko ze nie wiem czy: dobrze rysował i skale wpisał ot tak. drugi rysunek juz nie ma wpisanej skali.. nic puste miejsce o dziwo tak smao robi: pisze wymiar na linii wymiarowej 70 ja mierze 1400- tak naprawde to 1300mm;) te proj. są bardzo niedbale narysowane. hmm.. a moze w skali ktos sie ciachnął? moze nie ma byc 1:50.. tylko? jesli 70 mm na linii wymiarowej a na pomiarze 1400 mm to widac ze jets to skala jaka? 1:20? belka wsporcza taki a la kolumna jak to w panteonie bywało:) tyle ze kwadratowa nie moze miec przeciez wymiaru 20 000 mm czyli 20 m! Nonsens! chyba 2 m to ok jak na taki kwadrat wspierajacy pietro wyzej. Taka kolumna. a zatem to nie skala 1:50.

Gość wkurzona skalinka
jestem w szoku bo 5 projektował konstruował kreslił sprawdzał kier. projektem i przy kazdym widnieje ine nazwisko..a jest mase niedociągniec.. widac ze za litr to upneli.. juz wiem dlaczego tak nie chca bab:P no bo w gronie faceto to sie lepiej obala proj i budowe przyjmuje itp alkoholizm:P

Gość wkurzona skalinka
w kazdym rzucie przy kreslił jets inny ktos;0

na sztuke zrobione, cofnij to bo po co brac odpowiedzilnosc! ee, jakie czasem ja dostaje rzeczy to glowa boli :)