Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napiszcie-wazne

ile moze kosztowac przejazd taksowka w Warszawie z lotniska na dworzec zachodni?

Polecane posty

Gość gość
Wystarczy udać się na lotniskową stację PKP i dojechać pociągiem SKM w 15 minut za cenę biletu autobusowego. Wysiadasz na DW.Zachodnim (PKP) i przechodzisz sobie podziemiami na DW.Zachodni(PKS). Połączeń szukaj tutaj: rozklad-pkp.pl. Szukaj od stacji "Warszawa Lot. Chopina" do "Warszawa Zachodnia". Pozdr

Gość paradian
Jeżdżę z eco-car, 2,4 za km, dobre auta, foteliki i płatność kartą. To się opłaca. Są tańsze korporacje, ale co z tego, skoro jakość usług w nich jest fatalna? Robili mnie już w konia na kilometrach, a strach się bać wsiadać do nich pod wpływem ;/

Gość padalan
Przedmówco - widziałem ostatnio chyba na tvn info o tym jak kantują taksówkarze i faktycznie jestem zdania, że jeśli cena wydaje się być zbyt niska to lepiej nie wsiadać. A graty to już omijam całkowicie.

Gość pomagam
Lotnisko Okęcie -> Dworzec Centralny - odległość 8-9 km (zależy jaką trasą się jedzie. Liczmy 9 km. Grosik Taxi (22 646 46 46, jedna z najtańszych, ale rzetelna korporacja, zawsze z nimi jeżdżę) - w nocy 2,40 zł za kilometr. 9 x 2,40 = 21,60 zł. Do tego 8 zł za "trzaśnięcie drzwiami" (opłata stała) i wychodzi Ci około 30 zł. Więcej można zapłacić, jak są korki, bo wtedy liczona jest opłata postojowa, ale w nocy nie powinno ich być, więc według mnie powinnaś zapłacić maksymalnie 35 zł, jadąc jedną z tańszych korporacji. Bo te lepsze w nocy mają 3,60 zł za kilometr, plus 8 zł za "trzaśnięcie drzwiami". Ponieważ kierowcy taksówek lubią czasem niepotrzebnie pojechać dookoła, jak widzą, że ktoś nie zna miasta, powiedz taksówkarzowi, że najkrócej będzie pojechać ul. Żwirki i Wigury i tak sobie życzysz, żeby widział, że jesteś zorientowana w topografii miasta.

Gość gość
Faktycznie, jesli chodzi o Kraków to jednak Wawel taxi jest taka która spokojnie mozna polecić tym którzy sporadycznie sa w naszym miescie i szukaja dobrej taksówki.

Gość gość
Ja mam dokładnie takie same odczucia. Musze powiedziec ze jesli chodzi własnie o taksówki w Krakowie to te sprawdzają sie najlepiej i chyba maja najuprzejmiejszych kierowców.

Gość gość
Polecam osobiście supertaxi.pl. Mają bardzo dobre ceny.

Gość gość
Ja mam dokładnie takie same odczucia. Musze powiedziec ze jesli chodzi własnie o taksówki w Krakowie to te sprawdzają sie najlepiej i chyba maja najuprzejmiejszych kierowców.

Gość gość
W Łodzi z http:/taxi.pl z Lotniska Reymonta 28zł na PKP. W Wawie eko taxi 31zł na wschodnią http://www.ekocabtaxi.pl/wyce%C5%84-kurs.html .

Gość gość
Ja ostatnio jechałam z opti taxi z lotniska i niecałe 3 dyszki zapłaciłam. Od razu jak taxi zamówiłam to komunikat się pojawił ile będę miała do zapłacenia. Kierowca był tak miły, że nawet pomógł mi z bagażami.

Gość gość
Ja zawsze korzystam z Atu Taxi, jeżdżę też z lotniska na zachodnią i mogę powiedzieć, że przejazd jest szybki i cenowo dobrze wychodzi. Miła obsługa, mają dużo ciekawych opcji przewozowych , paczki, zwierzęta.. zdecydoanie najlepsi

Gość Krystian
Dnia 14.10.2007 o 19:39, szefka napisał:

Proponuję nie brać taxówki stojącej pod Okęciem, tylko zadzwonić po jakąś z normalnej korporacji. Panowie czekający tam na miejscu bywają oszustami 😛

Potwierdzam !!
Ja mam zaufanie tylko do Glob Cab, mam numer zapisany zawsze pod ręką. Po historiach związanych z Panami czekającymi na dworcach, postojach.. wolę wykonac jeden telefon do normlanej korporacji i mam pewnosc, ze dojądę nam miejsce zgodnie z normalnym licznikiem.

Gość Sylwia

ja korzystam z free now ponieważ dla mnie to jest super opcja. Korzystam z nich u siebie w firmie, poracodawca podpisał z nimi umowę i zamawiamy taksówki poprzez aplikację łatwo i szybko, przede wszystkim konkretnie widać co i za ile, dlatego też prywatnie z nich korzystam. Taksówki przyjeżdzają zawsze na czas, samochody ładne i nie rozpadające się, taksówkarze uprzejmi i uczciwi.