Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawostka***

kafe kiedys byla inna

Polecane posty

oolga przecież wystarczy troszkę poczytać mam Ci wykład zrobić? ja najczęściej stosuję terapię behawioralną, jest dostosowana do przypadków, którymi się zajmuję, choć w stosunku do osób myślących analitycznie, niekoniecznie gestalt jest całkiem dobrą metodą do wykorzystania wśród pacjentów o niewielkim stopniu dezintegracji osobowości daje krótkotrwałe efekty, ale za to szybko je daje :D ma to swoje przełożenie w prywatnych gabinetach i napędzaniu sobie pacjentów i kasy nie krytykuję nikogo, każdy ma prawo leczyć jak chce mogłabym wiele pisać, ale nie mam ani czasu ani ochoty a ten topik ma troszkę inny tytuł niestety teraz nie zabłysnę lekarze też mają problemy, np takie, że rodzice nie są wieczni i chorują, wyjąc z bólu i pomimo wiedzy dość szerokiej w tej dziedzinie - terapii i psychoterapii bólu, własnej matce nie potrafię pomóc dobranoc :(

Gość ooIga
dziękuję a tak po prawdzie. Nie chodziło mi o wykład tylko własnie nazewnictwo i zdanie komentarza. O wiele łatwiej jest poszukac sobie jak sugerujesz, kiedy wie się czego sie szuka, prawda? A temat jest dla mnie kompletnie obcy, podczas gdy tobie wymienienie z pamieci zajmuje pewnie 2 min, jesli oczywiscie masz ochote te 2 min poswięcić. Dobranoc

przepraszam oolga, ale teraz sama potrzebuje wsparcia czekam na koleżankę na gg, muszę z kimś pogadać jestem w tej chwili bezsilna napisz jakie problemy ma ta osoba, łatwiej jest dostosować typ leczenia do typu choroby jutro wpadnę dobranoc 🌻

Gość ciekawostka***
a tak poprawdzie 🌼

Gość łączę
chyba już wiem a wy??? 12:12 fujfujfujfuj normalni ludzie kończą szybko z kafeterią.... poczytało mi sie kilka identycznych topików i już spadam stąd szkoda czasu siedzą dzieci i rozczarowani życiem głownie niestety... stare panny starzy kawalerowie teraz single bardzo modne ostatnio.... bezrobotni i obiboki czasami psychicznie chorzy i pasztety co leją jad na szczupłe dbające o siebie dziewczyny 12:13 URZEKłA_MNIE_TWOJA_HISTERIA 12:14 deczko prawdy Zawsze uwielbiałam słowo pisane i spr jak mysla ludzie;) A bardziej nieszanuje ludzi co cigale siedza w barze na piwie, tylko im hulanki w głowie. tacy pusci. 08:14 czarownica sekutnica hmmm nie dziwi mnie to;) 08:26 drewniane gumniaki... niektóre topiki sa fajne reszta na nic się nie nadaje.... z dnia na dzień spada poziom

\"komiczne, pytanie nie było skierowane do ciebie, chyba nie omawialeś na randkach zagadnień zawodowych z panią doktor?\" omawialiśmy różne tematy, czasem ją o coś podpytywałem, ale nie o to chodzi.... po prostu martwie sie o Ciebie :P

Gość ooIga
komiczne, wzruszyłam się naprawdę twoja troską... Masz takie wrażliwe serduszko... Jak to się ma do tych brutalnych postów które fundujesz tu na kafe :P ? A tak po prawdzie: przykro mi z powodu twojej mamy -co jej dolega? To musi być dla ciebie bardzo trudne ta bezsilnośc o której piszesz... Co do mojego pytania to chodzi mi o niesprecyzowane zaburzenia osobowości, zdiagnozowane przy okazji dość głębokiej depresji. Ktoś mi bliski dostał sugestię podjęcia psychoterapii, ale na zasadzie " dobrze by było, ale z nfz terminy będą za rok około" Chciałabym coś pomóc, nie wiem co mogę zrobić. Niby ogłasza się tego rodzaju usług mnóstwo, ale też wiele opinii słyszałam że skuteczność kiepska...Więc na razie robię takie wstępne rozeznanie w temacie

Gość ciekawy jak bardzo....
moim zdanie nie ja tu zagladam ,ze by zaciagna opinii kobieyt jak mam jaksi dylemat i nie wiem co myslec heh..czasem mi pomaga ;)

Oluś, jestem bardzo wrażliwym człowiekiem... toczę wieczną bitwę we wnętrzu swej świadomości, by własnie moja uczuciowosc i sentymentalizm nie zabiły prawdy, którą chce przekazac :) Stąd moja troska o Ciebie :)

Gość ciekawostka***
komiczne, ale kombinujesz ;)

Gość ooIga
Prawda komiczne ma to do siebie, że zabić się nie da. Mozna ją przydusić, zakopać i betonem zalać, ale tylko kwestią czasu jest kiedy, gdzie i w jaki sposób na wierzch wylezie. Nawiasem mówiąc zaintrygowałeś mnie tą misją przekazania prawdy...Cóż to za prawda, przez którą takie ustawiczne boje wewnętrzne toczysz?

Gość
kafe nie byla inna , to ludzie , ktorzy tu przesiadywali byli inni , jedni zostali , inni odeszli , a jeszcze inni doszli , taka kolej rzeczy , nawet na forum :)

Gość łączenie. tematów . forever.
komiczne & oolga >>> może osobny temacik? ;) poziom użytkowników = poziom Kafe 🖐️

Oolga w przypadku depresji lub zaraz po, czy też w połączeniu z depresją, nie nastawiałabym się na rogrzebywanie przeszłości od dziada pradziada, itp taki człowiek potrzebuje pomocy i rady tu i teraz szybkiego rozwiązania problemów zmniejszenia bólu uporania się z problemami, których sam nie potrafi rozwiązać nie pchałabym takiej osoby też, na terapię grupową, przynajmniej nie na początku, nawet jeżeli taka osoba ma kłopoty w kontaktach interpersonalnych dalej upieram się przy terapii behawioralno-poznawczej a nie psychoanalitycznej nie wiem gdzie mieszkasz jeżeli na południu Polski, mogę podać Ci namiary do lekarza z CMUJ jest doskonały na pewno lepiej chodzić na terapię do ośrodka, np leczenia nerwic, niż do indywidualnej osoby i nie chodzi nawet o koszty, ale po prostu o sam fakt wyboru i modyfikacji leczącego i leczenia PS moja mama ma gościec przewlekły plus rozedmę płuc, plus ciężką niewydolność krążenia, plus choroby żył lęcząc stawy, uszkadza żyły i jest to błędne koło ból jest nie do wytrzymania, porównywalny z nowotworowym :( ja mam za to początek zapalenia oskrzeli, dlatego uciekam z powrotem do łóżka, pozdrawiam

Gość ooIga
wiem, co to jest gościec... miałam okazję być przy chorej. Tak mi do głowy przyszło, może ci to coś da... Jest taka eksperymentalna terapia na bazie jakiegoś szwajcarskiego specyfiku, nie pamietam nazwy leku - jak bedę miała kontakt z ta osoba to ci później napiszę, polegająca na podaniu dożylnym leku którym leczy sie równiez nowotwory. To sa dwa albo trzy wlewy w odstępie miesiąca chyba po sobie i podobno jesli sa to poczatki RZS to są bardzo duże szanse na zahamowanie rozwoju choroby. Nie wiem czt twoja mama z racji ogólnego stanu zdrowia by sie do niej kwalifikowała, ale co ci szkodzi popytać...Nawiasem mówiąc tej chorej o której pisze bardzo pomogło na początku sciągnięcie z najbardziej zajętych stawów jakiegoś paskudnego płynu, który się tam zebrał. Już na drugi dzień po zabiegu czuła się o niebo lepiej, ból wszystkich stawów i mięśni wyraźnie zelżał. Dzieki za propozycję lekarza, ale Kraków to zdecydowanie za daleko :(( I zafunduj sobie mleczko z miodem 🌻

To umiłowanie prawdy jest bolesne, bo własnie prawda bywa bolesna... moja wrażliwa dusza cierpi, gdyz sprawiam ludziom ból :P ale własnie misja jej przekazania jest suma summarum zbawcza i dlatego musze trzymać na wodzy swe zbolałe serce, krzyczące do mnie każdego ranka \"bądź dla nich miły!! praw im tylko komplementy\" :P

Gość ooIga
Komiczne, nie odpowiadasz na pytania: cóż to jest za prawda? Bo wiesz, istnieje teoria, ze prawda jest jak dupa, kazdy ma własną ;)) Więc jaka jest ta twoja prawda?

Gość ooIga
nie przeczę tylko to co robisz to przedkładanie formy nad treść. Forum jest także po to, spotkać określone osoby - w tym wypadku a tak po prawdzie, bo to do niej skierowany był post. Uważasz, ze powinnam to zamieścić na forum zdrowie i dać dziewczynie linka, bo twój pedantyczny umysł nie jest w stanie strawić odpowiedzi na temat NIE podany w topiku, za to wynikły w toku rozmowy? :D, :D, :D

Oolga nie ma sensu się dziwić moderatorom :) w sumie większość tematów, topików, nie trzyma się ściśle głównego wątku, byłoby to absurdalne, ale porządek musi być :D :P w stanie, w jakim jest moja mama tak inwazyjne leczenie jest niemożliwe, chodzi o wlewy i dawkę moja mama zażywa metotreksat, jako środek immunosupresyjny, raz w tygodniu doustnie nie ma obecnie możliwości innej terapii, bo gościec nie jest jedyną wiodącą chorobą podobnie - nie ma możliwości na fizjoterapię czy jakikolwiek zabieg dzięki za wszystko 🌻 Komiczne Ty mnie jednak coraz bardziej zadziwiasz :D, głoś dalej swoje prawdy czasami takie spojrzenie faceta z zewnątrz, na dany problem, przydaje się kobietom, choć niekoniecznie przyznają się Ci do tego :P ;) wiesz, my nie lubimy być pouczane :P dobranoc ❤️

Gość ciekawostka***
a jednak topik żyje widzę że cięgle walczymy i nie poddajemy się mimo że znojny trud ;) za wszystkich co na kafe! (chlup w ten glupi dziub) 🌼

Gość uuuuuuuuuuuuuupppppppppppp

Gość Alogia)
teraz same przymuły siedzom:O:(

Gość Alogia)
jem kupe :)