Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to działa

czy berodual jest przciw zapalny

Polecane posty

Gość jak to działa

tak zwane jak bedzie mi się wdawał stan zaplany czy 2 -3 razy dzienie bedne go brała .. to nie wda mi sie stan zapalny ??

Gość berodual
stosuje się w napadzie duszności , rozszerza oskrzela .

Gość dfghjk
to wiem ale czy leczy ?? jezeli bende uzywac tylko tego w raxie dusznosci 1-2 razy dziennie. czy bende zabezpieczona przed stanami zapalnymi oskrzeli

Gość berodual
Na stan zapalny to raczej np. oxodil,stosuje się przy astmie.

Gość dfghjk
ok dzięki za informacje

Berodul nie jest przeciwzapalny. Przeciwzapalnym lekiem sterydowym jest np Flixotide

Gość qwerftg
do marget czyli jak bebde brała fliksotide to moje szanse na stan zapalny się zmiejsza

Zalży o jakim stanie zapalnym mówisz, na zapalenie oskrzeli na pewno nie pomoże natomiast na stan zaostrzenia w astmie oskrzelowej jak najbardziej.

Zalży o jakim stanie zapalnym mówisz, na zapalenie oskrzeli na pewno nie pomoże natomiast na stan zaostrzenia w astmie oskrzelowej jak najbardziej.

Gość kjhgfd
chodzi mi oto że ostatnio moja astma się zaostrzyła i boje sie aby nie wdał mi się stan zapalny jezeli bedne uzywała berodulau areozol czy uda mi sie wyprowadzć astme na normalnosc

Przepraszam za te duble ale coś się dzieje znów z tą stronką:( Wracając do tematu: sam berodual raczej nie pomoże...przejdz się do lekarza, przepisze coś skutecznego. Kiedyś jak miałąm zaostrzenie psikałam non stop Berotkiem, dosłownie co godzinę! Nic nie pomagało nasilał się tylko kaszel dopiero po wprowadzeniu Flixotide i Serevent-u po 1 dniu już była poprawa.

Gość kjhgfd
masz moze gg .. cos bym sie poradziła ale tak na priv na gg a nie publicznie na forum zgadzasz sie oto muj numer gg 11277326

Gość malybialykotek_ja
czy ktoś chciałby kupić lek Berodual? Brałam dłuższy czas, zdążyłam zrobić zapas ale lekarz mi zmienił go na inny o podobnym działaniu. Zostałam z kilkunastoma buteleczkami - nowymi, z długą datą ważności, sprzedam 6zł/buteleczka. Oczywiście pytanie kieruję do osób, które używają ten lek przepisany przez lekarza! meli5vp.pl

Gość malybialykotek_ja
Berodual stosuje się w celu rozluźnienia mięśni oskrzeli i dzięki temu ułatwienia oddychania. Preparat daje efekt po 3-5 minutach od momentu zastosowania go, który to efekt trwa do 8 godzin. Maksymalne działanie leku następuje po 1-2 godzinach. Lek stosowany jest w dychawicy oskrzelowej, w chorobach dróg oddechowych, objawiających się zwężeniem ich światła. Stosuje się również do rozszerzania dróg oddechowych przed stosowaniem innych leków w aerozolu, w celu ich lepszego przedostawania się do drzewa oskrzelowego.