Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lambhorgini

Podoba wam się imię Sara? Z czym się kojarzy?

Polecane posty

jak dla mnie to z psem..ale nie tylko co tam,mój pies a raczej suczka ma na imię Zuzia a pies sasiadów Kuba tak jak mój syn:) wiec to z czym się nam kojarzy to raczej mało istotne chyba

a mnie sie kojarzy z ta bajka ( a potem powstał film) \"Sara mała królewna\" :) o tej dziewczynce co trafila do szkoly z internatem po smierci swoje mamy a potem okazalo sie ze jej tatus zaginal i nie miała pieniedzy zeby zaplacic za nauke i zostala sluzacą . Dziewczyny jej dokuczaly a potem jej tatus sie odnalazl wrocil po nia i zabral ją do Indii :) Nie wiem czy pamietacie tę bajke ja ja namiętnie oglądałam jak bylam mała :)

Gość kalik
moja chrzesnica ma na imie Sara. Sliczna dziewczynka.Imie bardzo ładne.

Gość upppp
a mi teraz to się tylko z Prison Break kojarzy ;);)

Gość kalik
MaMani śliczna ta Twoja dzidzia:)

Gość ładne imię
Ja chciałam nazwać córkę Sandra, ale w rodzinie mnie ubiegli i teraz zastanawiam się nad Sarą. Mnie się to imię z niczym nie kojarzy, ale przynajmniej nie mam złych wspomnień. Co do psów. Mnie się z psem kojarzy Sonia i Kajtek, a żadnej suczki Sary nie miałam okazji poznać.

jeśli bedę miala córeczkę nazwę ją Sara lub Estera - mam fioła na punkcie żydostwa bo Sara to starotestamentowe imię(katolikom tym \"choinkowo- pisankowym\" przypomnę, że Sara to żona Abrahama :P)

Gość zapalniczka008
kurcze ładne imie. kojarzy mi isę z ta dziewczyną z filmu "sara". i chyba nawet nazwe tak swoje dziecko :) o ile to będzie dziewczynka ;p

bardzo mi się to imię podoba :) miałam tak nazwać swoją córkę, ale urodził się synek :) kojarzy mi się z bardzo fajną dziewczyną, mądra i zdolna :) zbyt piękna nie była, ale była urocza :)

Gość feromonna
Mnie się kiedys podobało, ale odkąd zamieszkałam w Niemczech, strasznie mi spowszednialo, bo dużo Niemek ma tak na imię. Ogólnie jest spoko, proste, skromne. Nie wiem, dlaczego niby kojarzy sie z jakąś dyskotekowa idiotką, to jest przecież stare, biblijne imię. A co do psich czy innych zwierzęcych imion - moje koty nazywają się Wojtek i Andżelika - czy to znaczy, że te imiona są dla kotow, a nie dla ludzi?

Gość asalie
Mnie osobiście się podoba, i nie rozumiem, dlaczego większość ludzi utożsamia je z psem. Kojarzy mi się głównie z bohaterkami literackimi ("Mała Księżniczka", "Wakacje na starej farmie")

Gość ojciec sary
A mi się zona uparla na to imie i po porodze nie chcaielm sie kłócic z nia ale to imie jest beznadziejne ale dziecko trzeba kochac bez wzgledu na imie.

Gość Marta,23
mi sie kojarzy z tą rozpustną Wlodarczyk z filmu "sara"... ratlerkowa suczka mojej cioci to tez SAra...:P Nie dałabym tego imienia corce... jest niepolskie,rymuje sie z "sara sie osrała"...sara mara maszkara... Corkę nazwałabym Marysia,Nikolka,Kinga,Nina,Nadia (nie polskie ale niemam zadnych niemilych skojarzen),Aneta,Hania,Emilka,

Gość lajlajlajka
Moja siostrzenica ma na imię Sara, kuzynka też.

mnie tez kojarzy sie z książką "Sara mała księzniczka". Uwielbialam kiedys tą książkę :-) dlatego omie mi się podoba :-)

Gość mi się kojarzy
z jamnikiem mojej babci, bo tak się wabi

Gość gość
Sara ładnę imie ale kojarzy mi się z pejsatymi więc to trochę głupi pomysł nadawanie takich imion w polsce dla dziewczynek tak jak byśmy nie mieli wiele pięknych imion polskich

Gość gość
Wydaje mi się, że niektórzy nie rozumi9eja problemu skojarzenia imion z psami. Kiedyś Sara miały na imię suczki, u ludzi było bardzo rzadkie, podobnie z kajtkiem. Stąd takie skojarzenia. Nazwanie psa czy kota imieniem np. Frania nie spowoduje, że to imię też będzie się tak kojarzyć.