Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mikejla

Czy miesiączka co 31-39 dni to normalne???????

Polecane posty

Gość Niekoniecznie
co 31-33 dni Ok, ale co 39 to już za długi cykl. Pewnie masz torbiele jajnikowe (niepękniete pęcherzyki) albo taka twoja "uroda".Wiele kobiet ma problem z za długim cyklem. Pomocne w regulacji mogą byc pigułki bądz branie w tabletkach progesteronu np. DUPHASTON.

Gość escapeee
ja mam tak i tez nie sa regularne co do dnia. i to jest NORMALNE nienormalne jest zatrwanie organizmu hormonami

Gość Niekoniecznie
aboslutnie około 7 dniowa różnica między cyklem NIE jest normalna. Może wystapic róznica 1-2 (góra 3 dni) < i to przeważnie spowodowane stresem, zmianą klimatyczną, grypą itp.>. Dosyc sporą nieregularnośc jaką posiadasz należy absoltunie regulowac lekami. Jeżeli jeszcze nie masz torbieli, mogą się one później pojawic lub też inne torbiele-tym razem niepęcherzykowe lub inne "guzki". Byc może masz też zespół policystycznych jajników. Radzę udac się szybko do lekarza i nie słuchac "zielonych" w tej materii ludzi, nie mających o niczym zieloneo pojęcia... "ja mam tak i tez nie sa regularne co do dnia i to jest NORMALNE"-rzeczywiście, "świetny" argument, ktoś ma identyczną ANOMALIĘ więc po co to leczyc...

ja tak mam po tabletkach... a luteine o dupę rozwalić.. :) teraz dostałam 40 dnia.. robiłam usg pochwy itp nic mi nie jest.. taka moja natura :)