Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nudno

DLACZEGO WARTO korzystac z BANKOWOSCI ELEKTRONICZNEJ!!!!!! POMOCYYYYYYYYYY

Polecane posty

i musze napisac w jakich sytuacjach jest to najbardziej przydatne. pomozecie?? prrrosze

Gość chcec byc ta zona
wez sie za robote to nie bedzie ci nudno :o

Wzielam sie za robote -wstalam dzis o 6 zeby to napisac, ale nie mam juz pomyslow, dlastego prosze o pomoc

Gość upppp
1. wygoda 2. oszczędność czasu 3. b. często szybsze rozliczenia 4. niższe opłaty

Gość upppp
5. dostęp do r-ku w każdej chwili

Gość kkkjjj
szybciej , taniej , bezpieczniej i bez potrzeby wychodzenia z domu ;) Dodatkowo stała kontrola aktualnego stanu .

Gość upppp
czy bezpieczniej? niekoniecznie.

Gość kkkjjj
Owszem bezpieczniej , nie musze sie wozic z gotówka .

Gość upppp
ale zdarzają się np. włamania hakerów.

Gość kkkjjj
Tak , ale bezposrednio mysle o bezpieczeństwie własnym , sam pieniadz rzecz nabyta , a póki co haker nawet złotówki mi nie zwinał . Na gotówkę jest wiecej chetnych ;)

Dzieki za pomoc -- jednak o tych argumentach juz napisalam, potrzebne mi sa jakies bardziej orginalne :) Macie jakies pomysly?? i w jakich sytuacjach to sie najbardziej przydaje?

Gość kkkjjj
Dodatkowe chocby szybsza mozliwość przemieszczania pieniedzy ( to jest czysty zysk ) czy gra na giełdzie . Minimalizowanie cudzego oddechu w okresie jesienno zomowym na własnej szyi w kolejce w banku :d

Gość ubububu
dostep do rachunku z kazdego miejsca na swiecie - niejednokrotnie mi sie to przydalo w roznych miejscach zdarzalo mi sie zapomniec o waznym przelewie (np splata karty kredytowej) przed wyjazdem, moglam zrobic przelew bedac na wakacjach.

Gość liczy sie wygoda
:)

Gość GracjaSpacja
Mozesz zapisywac przelewy jako szablony; jesli wielokrotnie przelewasz pieniadze na jakis rachunek nie musisz za kazdym razem pamietac jego numeru czy danych jego wlasciciela. BZ WBK w ramach opcji konto on-line oferuje mozliwosc monitorowania splaty kredytu - widzisz ile rat jeszcze zostalo do splacenia i na jaka kwote opiewaja one w sumie. Masz mozliwosc szybkiego i latwego doladowywania tel. komorkowego...

Gość jaasdadadfff
latop, net bezprzewodowy i korzystanie z hotspotow np w kawiarni albo w samochodzie na miescie, nie trzeba miec netu na chacie zeby korzystac. ;]

Gość GracjaSpacja
Niektore banki oferuja usluge sms do konta on-line i np. wysylaja powiadomienie na tel. kom. wlasciciela konta, kiedy wplywa jego wyplata ;) Poza tym zawsze mozesz sprawdzic on-line aktualny stan konta, podczas gdy w bankomatach (np. pko) nie jest on na biezaco aktualizowany. Dzieki bankowosci elektr. mozna latwo i szybko robic zakupy bez wychodzenia z domu (szybkie przelewy przez internet).

Jaka Ulka?? Nie bardzo wiem o co chodzi... Macie moze jescze jakies pomysly?

Gość Ja korzystam
z bankowości internetowej w baku śląskim. Mieszkam za granicą, tutaj trudno o polskie książki, w księgarni internetowej zamawiam ksiązki i dokonuję przelewu z laptopa w UK. Dokonuję operacji przelewu z mojego konta w Polsce na konto księgarni ( nie prowadzą płatnosci w innej walucie niż polska) . Nie musze jeździc do kraju, żeby sprawdzac stan konta w polskim banku, wszystko to robie przez internet.