Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratatujcie

Ratunku!Co.Na.Infekcję?!

Polecane posty

Gość Ratatujcie

Dziewczynki, błagam, polećcie coś BEZ RECEPTY i w rozsądnej cenie na infekcję pochwy (sprawdzone). Tylko coś neutralnego, bo nie wiem czy to zapalenie bakteryjne czy grzybicze... Coś mi się wydaje, że to jednak to drugie, bo czuję lekkie swędzenie i mam dość gęste białe upławy :(

Gość halo to ja ................
Najlepiej idź do lekarza, ale powiem - napiszę Ci o pewnym sposobie znajomej mojej mamy. Dziewczyna ( bylo to sporo lat temu) wyjechala do Niemiec. I przypętala się jej grzybica. Nie znala wówczas języka, krępowała się więc iść do gina, ale grzybica rozwijala się coraz bardziej. I jej koleżanka poradziła aby kupiła jodynę i po podmyciu nasączyła nią watę i odkaziła wiadome miejsce :D . Dziewczyna w desperacji tak zrobila :) Pieczenie było okropne, paliło i bolało, ale następnego dnia już było lepiej. Kurację jodynową powtórzyła i kolejnego dnia już nie było śladu po grzybku :D Tak więc sposobu nie polecam, ale jak widać skuteczny ;) I dziewczyna odważna :D :D :D

Gość Ratatujcie
Serdeczne dzięki za odpowiedź :) Przyznam się, że troszkę boję się eksperymentować, bo niewiadomo do końca czy ta jodyna tylko znosi objawy czy też zabija te paskudztwa :O

Gość kup se płyn
do higieny intymnej w aptece, i podmywaj sie 2-3 razy dziennie, jak nie pomoże, to do lekarza nie ma zmiłuj :)

Gość halo to ja ................
hehehhe, ja myślę że ta jodyna zabija wszelkie zarazki (jak Domestos :D ) ale jak już pisalam , nie polecam :)

Gość Ratatujcie
Może masz rację :) Tylko pewnie razem z zarazkami całą naturalną florę bakteryjną, a tego się właśnie boję... :) A co do płynu do higieny intymnej to nie wyobrażam sobie w ogóle myć się 'tam' czymkolwiek innym :O Niestety mam problem z dość często nawracającymi infekcjami i gdybym miała co chwilę latać do ginekologa to chyba bym padła ;) Poza tym mój ginekolog chyba ma podpisaną umowę z jakimis firmami farmaceutycznymi, bo na tak prosty problem wypisuje mi recepte na globulki za 80 zł! Gdybym za każdym razem je stosowała, to chyba bym zbankrutowała ;)

Gość kochanaa
przede wszystkim jesli masz takie problemy to odstaw wszelkie chemiczne paskudztwa typu plyny do higieny intymnej, szare mydlo sobie kup i tym sie myj. Po drugie irygator tantum rosa, swiezy jogurt naturalny rozciencz w szklance z przegotowana woda to do irygatora i plukaj tym w pochwie raz w tygodniu...rewelacyjnie przywraca naturalna flore bakteryjna. Jak bedziesz u gina popros o globulki najlepiej juz hurtem nystatyne..jak tylko poczujesz jakies swedzenie to sobie zaaplikuj na noc i rano i odrazu przejdzie. Od lat walczylam z grzybica, trzeba znalesc swoj sposob...ja juz mam SPOKOJ :D

Gość Ratatujcie
Dziękuję za odpowiedź 👄 Możesz powiedzieć coś więcej na temat tego irygatora? Nier mam zielonego pojęcia jak to wygląda :O I ile kosztuje? I jaka jest cena tych globulek?