Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podstawwka

ODSTAWIŁAM TABSY. co dalej?

Polecane posty

Gość podstawwka

moze ktos z was jest w podobnej sytuacji? ja nie bralam dlugo bo tylko 4 miesiace...ale czekam na okres..wiem ze cykl moze byc rozlegulowany, wydluzony..jak to bylo u was? czy po odstawieniu nalezy zadbac o jakis dobor witamin? dodam ze garsciami zaczely mi wypadac wlosy - mysle ze to jest zwiazane wlasnie z odstawienie. prosze o jakies rady.

Gość podstawwka
aa i czy teraz, po odstawieniu - dobrym zabezpieczeniem beda dni nieplodne+gumka? tzn tak mniej wiecej... pod koniec cyklu.. :)

Gość polecam brac
witaminy jakies! mi tez wlosy zaczela wypadac ;| po tabletach.. i biore skrzypowite czy jak to tam sie nazywa ;) pomoglo! wlosy coraz mniej wypadaja i cera spoko sie zrobila :) paskudne te witaminy ale skuteczne.. podobno tez picie pokrzywy pomaga (ale na razie sie nie moge do tego zabrac :D).. no i generalnie masakra jest po odstaiweniu tabletek :(

Gość podstawwka
a jakis magnez itd?

mówicie, ze wypadają wlosy po odstawieniu???? kurde odstawiam w przyszłym tygodniu - po 5 latach, biorę skrzyp a wlosy mi mocno wypadają już teraz :(

Gość podstawwka
a co z dalszym zabezpieczeniem?

Gość podstawwka
o radee:) w zwiazku z tam - wyzej

Gość podstawwka
na ulotce jest ze po odtsawieniu plodnosc jest ;;uspiona;; czy jakos tak... ze wymaga czasu aby wrocilo do normalnej plodnosci... ?? seks z gumka bedzie bezpieczny?

Gość mysha09
ja tez odstawilam.. i tez mi STRASZNIE zaczynaja wypadać.. lykam te wszystie skrzypy juz jakis czas ale nie wydaje mi sie zeby to jakos nadzwyczajnie pomagalo. znacie jakies inne sposoby??

ja zamierzam 3 m-ce z gumką, ale moja gin zapisała mi Postinor w razie gdyby coś bo ona nie uznaje gumek za super metodę od nowego roku zamierzam załozyć wkładkę Tobie nic nie doradzę bo nie jestem lekarzem jedo tylko Ci powiem - nie ufaj metodom naturalnym

Gość mysha09
podstawwka - mysle ze to wystarczajce

kurde ale z tymi włosami mnie naprawde nastraszyłyście :( bo ja się p-ytałam mojej gin czy mam się spodziewac jaiichs sensacji skórynych typu pryszcze to powiedziała że po moich tabsach to akurat nie maam nadzieję, ze miała rację :)

mysha09 - taka reakcja na zmiany hormonalne - jeśli nie minęło pół roku od odstawienia, to spokojnie czekaj, unormuje się (też miałam ten problem). Żaden lekarz nie zleci Ci badań do min. pół roku po odstawieniu - organizm sam musi sobie poradzić.Btw - miałaś źle dobrane tabletki.

Haris - kup sobie chustkę trójkątną i okulary, żeby Cię nikt na ulicy nie poznał :)

Nie no skądże! Żadna łysa. Tylko połowicznie. Nie jest tak źle :-)A co do oczu - będziesz świecić a wokół uszu pojawią ię aureolki. To znak, że organizm walczy z hormonogramami :)

Gość mysha09
Haris Pilton - tak cos czuje ze bede swiecic razem z toba :)

Gość podstawwka
a co nGlka powie na temat zabezpieczenia..o ktorym wspominalam wyzej?

Seks z gumką będzie bezpieczny pod warunkiem, że prezerwatywa będzie dobrze stosowana :-) Tj zgodnie z ulotką.Z tą płodnością po tabletkach różnie bywa - nie liczyłabym na łut szczęścia, że płodność będzie uśpiona bo zbyt wiele jest ciąż z myślenia w stylu \"a bo koleżanka mówiła, że owulacja wraca dopiero po kilku miesiącach\" :-)Ja bym do prezerwatyw dodała samoobserwację - nie zaszkodzi a da ci spokój sumienia bo będziesz wiedziała kiedy się spodziewać miesiączek.Śluz + temperatura.http://wiki.28dni.pl/okienko_eksperta_okienko_eksperta_-_abc

Gość Kochane moje
no więc ja odstawiłam po 5 latach LOGEST.. po 2 miesiącach miałma problemy z cerą, ale do wytrzymania, za to po 4 mies zaczał się koszmar z włosami, zawsze miałam bujną czu[rynę a teraz została mi połowa, w ciągu 2 miesięcy wypadła mi ogrooomna ilość włosów.. byłam wczoraj u derm., zapisała mi jakieś ampułki za pond 150 zł. i inne cuda, nie mam wiary niestety, że to cokolwiek pomoże, bo łykam na razie Revlid, stosuję Dermenę i jest 2 razy gorzej.. no więc co wg ciebie nglka powinnam zrobić? :-O

Acha, wykupiaś te ampułki? Jak nie, to jeszcze tego nie rób. Może się kazać, ż to przez hormony (na 99% !). Nie daj się naciągnąć i zmień dermatologa :/

Po prostu idź do przychodni, zrób badanie estradiolu (około 40 zł), prolaktyny (około 35 zł) i z tymi wynikami idź do ENDOKRYNOLOGA - nie dermatologa.

Gość Kochane moje
tak myślałam.. niestety, w mojej mieścinie nie ma dobrych fachowców.. tylko co dalej? Znów hormony? Czy to sie samo wyreguluje?

Najpierw się zbadaj, potem będziesz przeżywać :-)Jeśli to estradiol lub prolaktyna, to dostaniesz leki DOBRANE do poziomu Twoich hormonów. Terapia jest szybka i skuteczna.

Gość Kochane moje
dzięki :-)