Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podstawwka

ODSTAWIŁAM TABSY. co dalej?

Polecane posty

I te leki na pewno nie będą kosztować 150 zł a w dodatku będą skuteczne a nie \"być może pomogą\" Dermatolog zarabia na wypisywaniu recept różnych preparatów, z resztą nie tylko dermatolog. Z dala od takich...

Gość Kochane moje
tak podejrzewałam, ale z drugiej strony boję się powrotu do hormonów.. kurczę, dlaczego nikt mi nie powiedził, że takie będą skutki odstawienia tabletek?

Ale niekoniecznie to będą tabletki hormonalne. Zależy od tego z czym masz (i jak duży)problem.Tabletki hormonalne przepisuje się zazwyczaj, gdy szwankuje kilka hormonów, w tym np estradiol, lh, fsh, progesteron - a nie pojedyńczy. Prawdopodobnie nie miałabyś takich skutków ubocznych, gdyby ginekolog zlecił Ci badania hormonalne w celu dobrania odpowiednich tabletek - to obowiązek lekarza a Twoje prawo. Poszukałabym dobrego ginekologa przy okazji.

Gość Kochane moje
no właśnie.. miałam wtedy 19 lat i zero pojęcia o antykonc horm.. poszłam do lekarza i byłam zadowolona z tego, ze od razu zapisał mi receptę, pytałam o skutki uboczne a on stwierdził beztrosko, ze to mity i nie ma żadnych właściwie, ponieważ Logest to nowoczesne tabletki i mogę je brać wiele lat.. no i teraz cierpię..

Hahah to samo usłyszałam od babki, którą zmieniłam. Przepisała Logest, bo będą dla mnie świetne i z książki wyrecytowała mi jaki mam poziom hormonów. Bo po co robić badania? Skończyło się na koszmarnych skutkach ubocznych i zmianie lekarza. Oczywiście to może dotyczyć każdych tabletek, o co pacjentka - to reakcje. Pani dr -co istotne, wszystko w gabinecie iała markowane Logestem (karteczki, długopis, kalendarz, kołonotatnik itp). wszystko jasne.Nic to, pozostają Ci badania - wahania hormonalne to zazwyczaj nie taka straszna sprawa.

bralam microgynon21 i nic sie nie dzialo.wlosy mam piekne,nawet jeszcze bardziej mi sie spodobaly po tych tabletkach,cera spoko,jest dobrze,nic sie naprawde po nich nie dzialo.