Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusia1822

kochane pomożcie

Polecane posty

Gość gusia1822

okres dostlam 7 pazdziernika 11 pazdziernika skonczyl mi sie i doszlo do pelnego wytrysku we mnie.nastepnie 13 pazdziernika rowniez.mozna brac pod uwwage ze jestesm w ciazy?

Nie tylko można ale i trzeba.Każdy niezabezpieczony stosunek może zakończyć się ciążą.

Gość diety cud nie ma
niestety dla ciebie tak 80 %

Gość gusia1822
to czyli nic z mojej fasolki:((

Nawet gdybyś wycelowała idealnie w dni płodne to statystycznie podchodząc do cyklu - miałabyś nie więcej niż 20% szans na ciążę.

Gość Yonai**
Naglka mam do ciebie pytanko...co sadzisz o testach w labolatorium HCG???czy sa one wiarygodne???moglabys mi co nie co pzyblizyc o nich...bo nic o nich niewiem:(a chccialabym jutro sobie je zrobic;(plose napis....dziekuje z gory:*

Gość rentka
nglka a jak np. kochalam sie 9dc to jest szansa na córkę?

Gość gusia1822
to czyli nic nie pozostaje jak czekac na brakmiesiaczki i zrobic sobie test :)ale jeszcze za wczescnie niestety:(

Gość rentka
a co to znaczy statystycznie?

Gość Luizjanka
Dziewczyny czy to , że po kazdym stosunku chce mi się i lecę siusiu i od razu podmywam się może być przyczyna, że nie zachodzę w ciążę??? No nie śmiejcie się . Bo podobno to nasienie sie wymywa wraz z moczem.

YonaiZrób test beta HCG (samo badanie HCG określa tylko dodatni / ujemny) - dostaniesz wynik w jednostkach, więc będziesz dokładnie wiedziała na czym stoisz a w przypadku ciąży - dodatkowo będzie można określić kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia.Z beta HCG podobnie jak z innymi testami - najlepiej się nie spieszyć - bo może nie wykazać ciąt mimo jej obecności (HCG rośnie od agnieżdżenia a do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem po owulacji). Jeśli nie wiesz kiedy miałaś owulację - to zrób betę około 20 dni po stosunku. Wówczas wynik ujemny będzie wiarygodny. Wcześniej wykonany będzie wiarygodny tylko w przypadku dodatniego wyniku (tak jak i testy z moczu).rentka - szansa na córkę jest przy każdym zapłodnieniu, 50 na 50 :D a statystycznie to znaczy, że bierze się grupę 1000 kobiet, na przykład i bada się w którym cyklu która zachodzi w ciążę, potem wyniki się sumuje i dzieli przez 1000 co daje \"średnią\" ilość cykli ile zajęło to wszystkim w sumie oraz ukazuje ile kobiet w 1 cyklu zaszło w ciążę.

Luizjanka - nie sikasz pochwą, więc jakby ię miało nasienie \"wymyć wraz z moczem\"?

Gość rentka
czyli wcale nie tak łatwo??? Luizjanka - moze cos w tym byc. Pewnie nglka ci odpowie.

Gość Luizjanka
No to wiem :D Ale moze z tym siusianiem i podmywaniem poczekać???

rentka - Ano - nie tak łatwo. Zdrowej parze ginekolodzy dają aż rok na zajście w ciążę przy znajomości swojego cyklu (muszą wiedzieć, kiedy są dni płodne).Luizjanka - wgłębiając się w problem - myślę, że moliwość jest mała, by to miało wpływ - ale niewielki wpływ mieć może (gdyby miało duży wpływ to nie stosowałoby się antykoncepcji, tylko leciało siku zaraz po :-) ).Spróbuj poleżeć 15-30 minut po stosunku z pupą uniesioną do góry (połóż sobie poduszkę pod biodra).

Gość Luizjanka
Dzieki:) Kochałam się 9dc, nasienia było mało. Znając mój cykl to jutro będę miała owulacje. więc szanse są malutkie. No ale może za miesiąc, poleżę z pupą u góry:) i będziemy celować bliżej owulacji:)

Gość Yonai**
a jest problem bo ja mam chorobe krwi....i niewiem czy to moze miec wplyw na moj wynik bety....dlatego pytam sie ciebie o ten test z moczu.... to jest bardzo wazne dla mnie:(i zreszta biore proszki uspokajajace,i niewiem czy one czasami nie moga miec wplywu na moj wynik bety....kiedy s robilam tio wyszlo mi ze jestem w 3-4 tyg ciazy....lekarz gin mi powiedzial ze musialao to byc poronienie;/czy myslisz ze lepej w mojej sytuacji zrobic z moczu czy krwi???

Yonai - a jaką chorobę masz?Pytałaś o testy w laboratorium, pomyślałam o teście z krwi. W przypadku testu z moczu też tyczy się to minimum 20 dni od stosunku.Zależy też jakie proszki bierzesz -jeśli masz ulotke to przeczytaj, czy zawiera hormon hCG. Jeśli nie - to nie ma się o co martwić. Jeśli nie masz ulotki - to podaj nazwę leku.

Gość Luizjanka
Nglko - a Ty masz dzieci? Jak tam wasze starania, obliczasz i obserwujesz cykle???

Nie obliczam - obserwuję (śluz, szyjka i temperatura). Dodatkowo stosuję testy owulacyjne. Nie mam dzieci. Średnio się staram.

Gość Luizjanka
A stosujesz inne niż naturalne metody antykoncepcyjne?

Gość Luizjanka
Czytałam na Twoim opisie, że około owulacji stosujesz przerywany - nie boisz się???

Gość Yonai**
mam zadka chorobe Talasemje Minor....pochodzi ona z okolic morza srodziemnego....lub afryki północnej....mam anemie....non stop przez ta chorobe....powiem ci ze minelo ju 14 tyg od tego wydarzenia a zreszta to nie byl sex tylko petting....czyli po takim czasie chyba ten test z moczu bedzie wiarygodny:(a lek zaczyna sie na Zyrofen....czy jakos tak:(potem ci dokladnie napisze....mam pytanko bo slyszalam ze kobieta w ciazy czuje mokro,a ja mam duzo sluzu tylko koloru zlotego....i niewiem czy wkoncu jestem w tej ciazy czy nie;(za 4 dni mam miec okres....od tamtego czasu mialam 3 normalne miesiaczki....ale i tak sie boje:/blagam napisz mi o tym tescie z moczu cios wiecej:(czy mam przynies mocz we wlasnym pojemiku,czy oni mi daja???czy mam czekac z moczem i oddac im pierwszy mocz czy drugi tez moze byc???czy moge robic ten test na 4 dni przed miesiaczka,bedzie on wiarygodny???czy to prawda ze te testy sa bardziej czule niz ten z apteki???plose odp mi:(

Luizjanka - nie boję się, bo w opisie jest też dalsza część informująca o tym że ja CHCĘ mieć dziecko, czekam tylko aż mi chłop do decyzji dojrzeje. Ponadto od 2 cykli nie stosujemy już przerywanego - kochamy się, gdy mamy na to ochotę.Gdy zakończę prokreację - wtedy zapewne przerywanego stosować już nie będę.Stosuję tylko NPR.Yonai - hmm to myślę, że powinnaś poradzić się lekarza w kwestii choroby krwi i jej ew. wpływu na wynik testu chociaż nie wydaje mi się, by mogło mieć to związek.Kobieta w ciąży różnie czuje.Mokro to czuję i ja, gdy mam owulację a czasem i po gdy dużo progesteronu jest - to żaden wyznacznik :)Żółty kolor więcej ma wspólnego z infekcją - niż z ciążą.Tak, mocz przynosisz w pojemniczku zakupionym w aptece (prosisz o pojemnik na mocz). Pobierasz pierwszy poranny mocz ze środkowego strumienia i od razu zanosisz do laboratorium.Nie wiem, czy to prawda - że te laboratoryjne z moczu są bardziej czułe niż te z apteki - z krwi na pewno - ale z moczu są chyba takie same.skoro miałąś 3 normalne miesiączki a test z apteki nie wykazał ciąży to ciąży nie ma - poza tym na tym etapie dzidziak machałby już łapkami na obrazie USG, wybierz się po prostu do ginekologa bo to bardziej wskazuje na bezpodstawną schizę, niż ciążę.

Gość Yonai**
Dziekuje pomoglas mi,bardzo:)jestes kochana:)popwinnas dostac Nobla za twoja cierpliwosc:)i wszystko:**dzia dzia dzia:*******************************************************************************************************************