Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka13

depilatory i ... depilatory.. no wlasnie ...?? usuwanie wlosków

Polecane posty

no wlasnie.. jak to jest? kolezanka mi powiedziala ze depilator trzeba wybrac odpowiedni dla siebie to wtedy nie beda wloski wrastac, ja jednak w to nie wierze :O bo niby jak to zrobic?? bo... mialam depilator z firmy Braun (taki zwykly bez zadnych dodatkow typu jakies koncowki itp) no i na moich nogach powstala jedna istna tragedia :( wloski powrastaly, teraz mam blizny i przebarwienia na nogach :( nog juz rok nie pokazuje :( bo sa naprawde straszne :( nawet spodnicy nie ubiore :O (nawet jesli mialam bym rajstowy wziac jakies ciemne a nawet czarne ) bo to widac bo przeswituje:(.... no i nie mam pojecia czym usuwać wloski bo: -od tego depilatora mam powrastane wloski -rożnego rodzaju kremy depilacyjne na mnie nie dzialaja -plastry z woskiem (roznego rodzaju) to nie jest dokladne a poza tym robia mi sie takie krosteczki po tym - pasta cukrowa (nie umiem przyzadzic tylko kupowalam) to nie potrafie tym robic bo dla mnie ta pasta jest za goraca a poza tym duzo zabawy :( a wloski i tak bardzo szybko odrastaja. -zwykla maszynka do golenia plus pianka do depilacji dla pan to najszybszy sposob tylko ze moje nogi maja juz widoczne wloski juz tego samego dnia :O a na drugi dzien(tak do ok poludnia) juz maja 3 milimetry:( (nie uzywalam tylko elektrycznej maszynki) co myslicie na ten temat?? co byscie mi radzily?? i jak to jest z tym depilatorem??

Gość GracjaSpacja
Mnie niestety takze powrastaly wloski, mimo ze uzywalam specjalnej nasadki peelingujacej, zgodnie z zaleceniami producenta (czyli dwa dni po depilacji). Obecnie walcze ze wspomnianymi wloskami i nosze spodnie, a do spodnic zakladam grube rajstopy.

Ja mam depilator philipsa, nigdy nie wrastały mi po nim włoski, a jest taki zwykły bez żadnych nasadek, mam go juz chyba z 7 czy 8 lat czasem zamiast niego uzywam kobiecej golarki na baterie to tak jak nie mam czasu na depilowanie

Gość GracjaSpacja
Moj depilator to Philips Satin Ice Optima. Kupiony kilka lat temu, posiada wspomniana nasadke peelingujaca i oprocz tego nasadke do golenia, ktora niestety juz sie stepila i raczej depiluje, niz goli. ;)

dziekuje wam kobietki za wypowiedzi :) a ja dalej nie wiem co mam zrobic :( czym usuwac wloski skoro nie ma nic dla mnie dobrego??:(

Gość GracjaSpacja
Moze sprobuj u kosmetyczki?

Gość ja ci powiem tak
tez mi wloski wrastaly. mialam depilatro brauna, philipsa pozniej znow brauma i teraz philipsa. depiluje od 10 lat. oba depilatory po jakims czasie zamaist wyrywac to urywaja wloski dlatego je zmieniam. braun jest strasznie glosny. ale oba powoduja wrastanie wloskow. mam jednak na to sposob. przy kazdym myciu szoruje nogi szorstką gabka lub rekawica. robie raz lub 2 razy w tyg. peling kawowy. inny tez moze byc ale kawowy jest odrazu super na celulit. :D czasem, tak raz na miesiac gole nogi zwykla maszynka do golenia bo jednak troche wloskow zawsze wrasta a po takim goleniu tak jakby wychodza spod skóry... jesli chodzi o wosk to nie umie sie nim depilowac. nie wyrywa mi wszystkich wloskow a jak kilka razy w jednym miejscu przyklejam go to w koncu az mi sie skóra zdziera a nie włosy.

do GracjaSpacja próbowałam i nic z tego :( do ja ci powiem tak ja stosuje je codziennie i nic z tego :( mam specjalna rekawice tez ..... mi jak juz wrosna to jest tragedia :( (poczatkowo jakies to dawalo rezultaty te peelingi i rekawica teraz jakos nie :( )