Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slone paluszki

Jak polepszyc swoj angielski??

Polecane posty

Gość wujek dooobra rada
ogladaj duzo cartoon network. ja tak zrobilem i teraz jestem za*bisty z anglika.

Gość slone paluszki
Po ukonczeniu kursu jezykowego wladam angielskim biegle, ale jednak w komunikacji interpersonalnej wypadam nienajlepiej-jezeli ktos ma jakies skuteczne metody typu sluchanie callana etc please o rady.

Gość slone paluszki
..ewentualnie jezeli ktos zna interaktywne stronki w necie..

Gość caydanlik
Myśl po angielsku. W domu opowiadaj sama sobie jakieś sytuacje ze szkoły czy z pracy. Wtedy gdy brak Tobie słów zaglądaj do słownika (mozna naprawde dużo zapamiętać). Ogladaj BBC jak masz albo w filmach wyłączaj lektora. Ja zawsze tak robię. Wyobrażam sobie, ze opowiadam komuś np. mój cały dzien albo obgaduję kolezankę, albo jakąś sytuację w pracy. Zawsze na głos. Jak masz jakąś koleżankę to rozmawiaj z nią po angielsku przez jakiś czas. Ja tak robiłam jak chodziłam na angielski. Umawiałyśmy się we trzy na kawę i gadałyśmy przez 30 min tylko po angielsku - to były nasze konwersacje ;) Oglądaj dużo telewizji i newsów, i powtarzaj z akcentem znane wyrazy. Ja wole BBC bo lubię i bardziej rozumiem angielski z UK niż z US.

Gość caydanlik
a co w tym złego? :D

Gość ale bzdura
ze po ukonczeniu kursiny jeżykowej władasz biegle- he he- ale w komunikacji interprsonalpierdu pierdu jesteś do bani. skąd się biorą tacy ludzie?

Gość papiertoaletowy
Kochana, biegle angielskim bedziesz wladala jak zamieszkasz na stale w kraju anglojezycznym i bedziesz go uzywala 24h. Jezeli nie potrafisz plynnie mowic, to nie znasz nawet dobrze angielskiego, bo znajomosc jezyka to nie umiejetnosc rozwiazywania cwiczen gramatycznych, a wlasnie umiejetnosc czynnego uzywania jezyka w kazdej sytuacji.