Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojojojojoj

helpp komp - problemik

Polecane posty

Gość ojojojojojoj

mój problemik jest taki odkąd zrobiłam formata parę miechów temu i jak wkładam płytkę z jakimiś filmami to już lekko mi komp szaleje ..wolno chodzi .. zawiesza się A jak już np z tej płytki chce przegrac jakiś film albo muzę to tragedia komplentie nic nie da się zrobić starsznie się zacina muzyki słuchać nie idzie w tym czasie tylko muszę czekać aż się w wolnym tempie przegra a przed formatem wszystko idealnie śmigało jak tak robiłam zapewne coś zrobiłam nie tak haha więc prosze o pomoc bo kompa mam od roczku :(

Gość kakakkaka
przykro mi, robiliśmy co w naszej mocy,ale komputer nadaje sie juz tylko na śmietnik :O

Gość ojojojojojoj
hehehe ej no :P komp je dobry tylko ta mała wada się zrobiła kakaka nie bądz złośliwy ja tu mam tyle filmów do przegrania a ty takie cos hehe :P

Gość no a ja ...
sprawdz nagrywarke...

Być może brakuje sterowników chipsetu płyty głównej i w związku z tym nie można obsłużyć napędu w trybie dma tylko np. pio (miałem taki przypadek - zmniejszona prędkość odczytu, praktycznie maksymalne wykorzystanie procesora w trakcie korzystania z napędu, czyli tzw \"zamulenie\")

Gość ojojojojojoj
to co mam teraz zrobić :( ja się na tym nie znam powiedziałbyś mi jak mam to pokolei zrobić ??

tred dobrze pisze. Jak kupilas komputer powinny byc do tego rozne cd. Odzszukaj taka na ktorej pisze cos mniewiecej takiego motherboard drivers albo cos podobnego, wloz plyte do napedu, prawdopodobnie wyskoczy automatyczna instalacja i instaluje tak jak leci. moze tez byc przyczyna kopniety naped, porysana plyta. Moze wyczysc cd i ten naped, bo laserjest zapierdolony

Dokładnie, poszukaj driverów. Jesli robiłaś format, to możliwe, że o tym zapomniałaś, a Windows nie daje sobie rady na własnych driverach. Żeby sprawdzić tryb wejdź do menadżera urządzeń i znajdź coś o nazwie kontroler IDE ATA itp. Gdzieś tam znajdziesz informacje o trybie pracy (prawdopodobnie transfer mode) kanałów (primary channel, secondary channel). Powinno być Ultra DMA. Jeżeli nie ma, to spróbuj przestawić (jeżeli jest możliwość).