Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ya ghaieb

mam pytnie odnośnie raelacji-włosy a hormony

Polecane posty

Gość ya ghaieb

odstawiłam tabletki po 5 latach.. koszmar.. kobiety - nie mialma pojęci, ze będe coś takiego przeżywać!! Nikt mnie nie ostrzegło.. po odstawieniu włosy wypadają mi garściami.. Czy ktoś też tak miał? Nie wiem, co robić, żadne tabletki ani szzmpony nie pomagają.. :-o

Gość agugu agugu agu gu gu
mi wlasnie zaczely wypadac, odkad zaczelam brac pigulki, chociaz zauwazylam, ze ostatnio jakby mniej. a stosowalas moze skrzyp polny? albo kup w aptece szampon , zapomnialam jak sie naywa ale jak powiesz co to na pewno beda wiedzic o co chodzi.

Gość ya ghaieb
no właśnie kupiłam, jem revalid, włosy myję dermeną i jest 2 razy gorzej po miesiącu.. teraz jestem już naprawdę przerażona, jak brałam tabsy, to nie miałam żadnych problemów z czuprynką a teraz.. tragedia.. :-(

Gość ya ghaieb
a jakie bierzesz?

Gość ya ghaieb
nikomu nie wypadały włoski po tabletkach?

odstawiłam ponad 2 tyg temu i nic sie nie dzieje z włosami... tak od razu Ci zaczeły wypadać?

Gość ya ghaieb
po 4 miesiącach.. n początku lekko, ale teraz jest coraz gorzej..

no niestety organizm potrafi zwariować, szczególnoe że dość długo brałas tabsy . wypadanie włosów nasilają zaburzenia hormonalne np. przysadki mózgowiej na którą długo odziaływały hormony ktore przyjmowałaś z tabletkami. nie wiem jaki lekarz sie takimi rzeczami zajmuje... musisz się dowiedzieć np. zapytać lekarza rodzinnego do kogo najlepiej się udac.

Gość ya ghaieb
no idę jutro do dermatologa, ale nie wiem, moze powinnam się raczej udać do endokrynologa..

aha, na innym forum był podobny problem i lekarz ginekolog odpowiedział, że gdy organizm wróci do normalności po otrząśnięciu się z hormonow to powinno to ustąpić... widocznie u ciebie to dłuzej trwa bo dłuzej brałaś.

Gość ya ghaieb
ech.. gdybym wiedziała..

koniecznie napisz jak juz lekarz coś Ci doradzi... mam nadzieje, że takie rewelacje mnie ominą, dość dobrze tolerowałam tabsy, ich odstawienie także no i brałam \"tylko\" rok

Jak już pisałam w tym innym wątku :) - tabletki antykoncepcyjne wpływają na obniżenie poziomu cynku w organizmie. Cynk zaś odpowiada za kondycję włosów. Po odstawieniu tansów, kiedy nie ma stymulacji hormonalnej, ten niedobór może dać się dodatkowo we znaki. Możecie więc spróbować pojeść trochę cynku, ale chelatowanego, inny nie jest przyswajany.

Gość ja tak miałam
po 5-ciu latach brania cilestu i odstawieniu włosy mi wypadały garsciami. dwóch ginekologów mnie wyśmiało, że to nie ma związku i niemożliwe, ale ja wiedziałam swoje. kiedy zaczynałam brać - bo przerażona zaczynałam - przestawały, kiedy znów chciałam odstawić - wypadały. żadne witaminy nic nie dawały. Wiesz co zrobiłam? poczekałam około 3 miesięcy i odstawiłam. pojawiły się okropne problemy z cerą, które po około 3 miesiącach minęły, ale włosy juz nie wypadały. teraz - dwa lata po odstawieniu - włosy mam piekne. a poza tym jestem w ciąży. poczekaj parę miesięcy i spróbuj raz jeszcze. ja z powodzeniem odstawiłam w maju.

Gość odstawiłam CILEST
po 5 latach brania i mam to samo... włosy wychodzą garściami, nie pomagają amopułki Vichy Dercos i doustnie Inneov włosy...dramat! poza tym do tej pory (3miesiące) nie dostałam jeszcze okresu, brałam juz od gina luteinę, w ciąży nie jestem a @ brak trzeci miesiąc od odstawienia... jakbym wiedziała, że tak to teraz będzie to bym nie brała tabsów... dramat... zwłaszcza, że chcę mieć dzidziusia, chciałabym JUŻ zacząć sie starać a nie mogę... a czas leci... przykro mi okropnie!!!!!!!!!!

Gość ya ghaieb
przykro to malo powiedziane - ja jestem przerażona, nie chcę znowu brać tabletek, tym bardziej, że okres sie wyregulował a trądzik w miarę uspokoił, myślałam, że to już koniec kłopotów, ale widzę, że oraganizmowi ciężko jest powrócić do normy, zastanawiam się, ile to będziejeszcze trawało..