Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynaaaa

markowe kosmetyki - przeczytaj

Polecane posty

Gość pomocna duszyczka
nie uzywaj loreala ma najgorsze kosmetyki ladne ale nie dobre chodzi mi o kremy do buzi i balsamy nawilzajace widzialam w testach poszukaj w google test.de albo ökotest

Gość o jacie nie miałam
pojęcia, że tak to wygląda....

Gość ciekawe to z tym testem

Gość pomocna duszyczka
tutaj w de na kremach mamy ocene (sehr gut lub gut) oczywiscie tych zlych nie ma:) sa w tym tescie wszystkie .Pamietam ze sa dobre kremy z rossmana nawilzajace z filtrem maja ocene bardzo dobrze i kremy z biotherm tez sa dobre tez maja bardzo dobrze ale juz swoje kosztuja natomiast loreal,chanel itd dziadostwo zle sa .ja mam gdzies spisane te wyniki dotyczace kosmetykow jak kremy,lotiony,dezedoranty ,szampony i farby musze tylko poszukac

Gość pomocna duszyczka
wszystkie farby sa niezbyt dobre najlepsze jz z tego co pamietam byly loreal excellence ,dezedorant ( ja uzywam nivea ale tez jest zla) najlepsza jest z plusa blue moon czy jakos tak to mialo gut .

Gość a yves rocher
ciekawi mnie jak wypada ta firma

Gość luxluxlux
ja kupilam tusz lancome,Hypnose i jest do bani!moge powiedziec,ze daje taki sam efekt jak te z nizszej polki.najlepszy jaki mialam to tusz The Body Shop. tez sie przekonalam,ze drozsze wcale nie oznacza lepsze,ale tez lubie luksus i czasami sobie na niego pozwalam,zwlaszcza jak mam chandre ;-) pozdrawiam wszystkie fanki luksusu 🖐️

dziewczyny, moze mi ktorac pomoc? chce zmniejszyc kurze lapki, myslslam o kremie avene yestehal (czy jakos tak) ale jest dla mnie za drogi, moze znacie tanszy \"zamiennik\" ?? bede wdzieczna... :*

Gość hm w wiekszosci sie zgodze
Do niet: uzywam Compact Foundation Shiseido i to jest ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1718 i naprawde polecam goraco. Jest rewelacyjny!! Latem uzywam takze Shiseido, ale z wyzszym filtrem: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4493 I nikt mi nie wmowi, ze w Shiseido, mimo bardzo wysokiej ceny placi sie tylko za marke i marketing. Te pudry sa wspaniale i niewiarygodnie przyjaze skorze. I ja osobiscie juz chyba nigdy nie zdecyduje sie na inna marke jesli chodzi o pudry.

a jak z trwaloscia takiego pudru ? dlugo utyrzymuje sie na skorze? jaka maz cere? i czyjest wydajny ?

Ramono - ja odkrylam tani i swietny krem na kurze lapki cienie pod oczami i since pod oczami - nutridermist garniera. Jest swietny. Po miesiacu stosowania znacznie zmniejszyly sie cienie obrzeki i co najwazniejsze - kurze lapki!! pollecam!

koszt wyprodukowania jakiegokolwiek produktu, czy to kosmetyk, czy spożywka lub ubranie, to koszt rzędu 7-10% wartości ceny jaka płacimy w sklepie, cała reszta to marże, narzuty, koszty transportu, pracowników itp. itd. tak więc coś co kosztuje w sklepie 200 zł ma koszt wyprodukowania około złotych 20 maksymalnie. dlatego warto zaopatrzać się poprzez sprzedaż bezpośrednią, tam koszt produktu realny, to około 20-23% wartości jaka płacimy. tutaj coś co kosztuje 200 zł realnie warte jest ponad 40 zł. a z innej beczki... o jakości kosmetyku nie świadczy jego marka czy cena, czy też rodzaj składu, a jego ilość. zwykłe kosmetyki z niskiej półki maja w swoim składzie od 6 do 10 różnych składników, te lepsze, z wyższej półki mają składników od 10 do 30, te z najwyższej półki, ale dostępne jeszcze w sklepach [cena kosmiczna] mają składową w ilości nieco ponad 30 różnych składników, te robione na zamówienia, bardzo drogie, wręcz horrendalnie drogie maja składników około 60. te dane potwierdzi wam każdy kosmetolog. a jest marka stosunkowo nowa, a już nagradzana na świcie, ma w składzie swoich kosmetyków 64 składniki, a ceny nie są wcale kosmiczne. zestaw kompletny do pielęgnacji twarzy wystarczający na około rok [nie licząc toniku i kremu] to koszt około 600zł, a w skład wchodzą: mleczko oczyszczające, tonik, krem nawilżająco-witaminizujący, maska oczyszczająca do 3 warstwy skóry, maska nawilżająca też dogłębnie, i peeling. tak więc można kupić coś dobrego i w cenie adekwatnej do korzyści jakie możemy osiągnąć.

Gość hm w wiekszosci sie zgodze
Ramona, cere mam mieszana, problemowa. Mialam tradzik, w tej chwili (lat 28 :) ) tradziku jako takiego nie ma, jest za to kilka przebarwien i musze caly czas uwazac na to, co uzywam, bo bardzo latwo wyskakuja mi syfki i zapychaja sie pory...niestety...takze krotko mowiac cere mam problemowa wymagajaca dobrej opieki. Uzywam wiec tylko sprawdzone kosmetyki czyli: ten wlasnie puder, maseczke z naturalnej zielonej glinki oraz jeden jedyny krem firmy Isis (dostepny tylko w aptece). Co do twoich pytan. Puder jest trwaly i dobrze utrzymuje sie na mojej skorze, ale ma dwie wady...jedna to taka, chociaz z drugiej strony to tez zaleta, ze jest sredniokryjacy i bardzo, naprawde bardzo naturalnie wyglada na buzi (mam 2 wieksze przebarwienia na policzkui ich nie pokrywa wiec na nie uzywam korektora), druga to taka, ze nie jest bardzo wydajny. Mnie, uzywajac codziennie (z jedna poprawka w ciagu dnia) starcza na 2 miesiace.

Gość sisheido to akurat dobra marka

dziekuje bardzo za odpowiedź, w takim razie nie zdecyduje sie na niego... potrzebuje czegos bardziej kryjacego i bardziej wydajnego, jezeli jest to produkt za tak wysoką cene :) pozdrawiem:)

Gość gość
HB ma genialne kosmetyki - używam ich od dawna i jest wszystko ok. I nie jest to marka z cenami z kosmosu. Raczej stawki są tutaj absolutnie racjonalne. Mają genialne mydło, fajny dezodorant, porządny krem do cery suchej i przynajmniej w moim przypadku te kosmetyki zdecydowanie się sprawdziły.

Gość Gość aga

Ja nie używam markowych kosmetyków, bo mnie na to nie stać. Używam kosmetytków Ziaji. Zrówno kremy do twarzy, żele pod prysznic dla mojej skóry są świetne. Zamiast pudru używam kremu BB (też z Ziaji), super wygląda.

Gość gość
6 godzin temu, Gość Gość aga napisał:

Ja nie używam markowych kosmetyków, bo mnie na to nie stać. Używam kosmetytków Ziaji. Zrówno kremy do twarzy, żele pod prysznic dla mojej skóry są świetne. Zamiast pudru używam kremu BB (też z Ziaji), super wygląda.

A Ziaja to niby nie marka? 🤣