Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankarra

jak znaleźć włamywacza po adresie IP?

Polecane posty

Gość plshelp
Potrzebuję pomocy!! Mianowicie zostałem oszukany przez internet na dość sporą sumę pieniedzy. Korespondowałem z tą osobą drogą mailowąi mam jej adres ip, czy jest ktoś w stanie pomoc? Muszę dotrze jakoś do tej osoby..

Gość plshelp
Jeżeli będzie ktoś w stanie pomóc, to proszę o kontakt. miodziio@wp.pl

Gość gość
Jesteś nierozgarnięty? Powiadom prokuratora, a nie nas. Jeśli IP nie jest proxy, to każdy dostawca internetu ma dane właściciela IP.

Gość informatyk_wlkp
O nie, ktoś tutaj chce jakieś bariery zakładać komuś na konta, co za stek bzdur !, jak chcesz sobie pogrzebać komuś w życiorysie to powiedz jej to wprost. Po pierwsze jeśli już mówimy o zasadach bezpieczeństwa. pkt 1. - na wszelkie fora zawsze podajemy adres skrzynki mailowej specjalnie do tego celu przeznaczonej (zakładamy sobie nową specjalnie dla for i innych serwisów, gdzie nie znamy administratora jak i serwisu) pkt 2. - hasło powinno być silne tzn. Najlepiej duże i małe litery, do tego cyfry oraz znaki specjalne np: KaFeter!a2014 - inne niż do skrzynki pocztowej. pkt 3. - używamy antywirusa oraz jakiegoś spyware'a, ale ważne, takiego aby nie kolidował z Antywirusem. pkt.4 - zakładamy pocztę prywatną - do korespondencji, którą używamy do swoich spraw. Hasło silne i na pewno INNE niż dla for ! I teraz meritum. Jeśli ktoś zainstaluje nam keyloggera to nic nas przed tym nie uchroni, oczywiście o ile AV go nie wykryje. Żadnej różnicy w działaniu komputera nie zobaczycie. Żadnego procesu, żadnego traya, nic !. Jak ktos nie wierzy to niech sobie zainstaluje KGB keylogger i sprawdzi jak świetnie wysyła logi z kompa ofiary na maila. Znak po znaku z klawiatury z pięknym zrzutem ekranu, tak więc bajeczki to mozecie na dobranoc dzieciom. Inna sprawa ze takich akcji zazwyczaj dokonuje się, siedząc w centrum handlowym albo na jakimś rynku, z MACADRESSEM 11:22:33:44:55 na jakimś live linuchu i IP otrzymujemy z hotspota. Ktoś to namierzy? NIKT !

Gość plshelp
chciałbym tylko zaznaczyć, że osoba z którą korespondowałem mailowo miała cały czas taki sam adres ip w każdym mailu. Byłem już na Policji i zgłosiłem przestępstwo, ale mimo tego chce uzyskać jak najwięcej informacji, które mogą się przydać.