Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyytajaca

spotyka sie hiszpan z chinka w angli...

Polecane posty

Gość pyyytajaca

rozmawiaja po angielsku zaczynaja sie spotykac biora slub potem pojawia sie dziecko.I tu rodz sie pytanie.Chinka chce aby dziecko znalo chinski a Hiszpan-hiszpanski..czy jest mozliwe ze oboje beda mowic w swoich ojczystych jezykach w domu do tego dziecka potem ono pojdzie do angielskiego pzredszkola i bedzie wladac 3 jezykami??

Gość sabrinaaaa czarownica
wypadało by w tym przypadku zjeść stolca i zastanowić się dłużej

Gość pyyytajaca
sabrina zeby byc tak po******m czlowiekiem jak Ty...Twoja odpowiedz jest odzwierciedleniem tego co masz w "mozgu",,,aah wiec dlatego tak smierdzi od Ciebie

Gość mysle ze mozliwe czemu nie
znam dzieci dwujezyczne ale slyszalam tez o parce 3 jezycznej wiec na pewno mozliwe, szczesliwe dzieci miec na starcie tak dobrze jezyk opanowany...

Gość wiii
Dzieci bardzo szybko uczą się języków więc myślę że to jest jak najbardziej możliwe :)

Gość pyyytajaca
tak 2jezyczne to sprawdzaja sie czesto i to jest juz "normalne"ale wlasnie jak jest jesli oboje z malzonkow chca zeby dziecko mowilo ich ojczystym jezykiem..

Gość pewnie że jest możlwe
ja np. znam polski (od urodzenia), potem nauczyłem się angielskiego, a teraz uczę się japońskiego po angielsku. Jak taki dzieciak zacznie od najmłodszych lat, to jeśli w sąsiedztwie będzie miał kolegę, co mówi w Suahili to i w czterech językach będzie się komunikował :-)

moja wychowawczyni w podstawówce miała męża niemca z którym rozmawiała po angielsku i ich dzieci umiały po trochu z każdego języka ale najbardziej polski bo tu mieszkali :P więc chyba możliwe

Gość pyyytajaca
heh no super macie racje w koncu male dzieci sa bardzo pojetne;)