Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cilest Cilest

Cilest przerwa?????

Polecane posty

Gość Cilest Cilest

mam pytanie, wiem, że w trakcie brania tabletek antykoncepcyjnych powinno się robić przerwę...ale kiedy?? zawsze sądziłam, ze po roku... biorę tabletki już ponad rok, dokładnie cilest..a dokładnie to 13 miesięcy... moje pytanie brzmi czy powinnam teraz zrobić przerwe i odstwić tabletki?? (z tego opkaowania zostały mi trzy tabletki)..i jeśli powinnam zrobić przerwe to jak długą??? biore tabletki głównie w celu regulacji okresu, ale oczywiście korystam z innych ich zalet:]..ale czy w takim przypadku też robi się przerwy?? dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam:]

Gość zezowate oczko
nie ma takiej potrzeby by robic przerwe w braniu tabletek,jesli juz to,jak powiedziala osoba wyzej decyduje o tym lekarz.to sa hormony nie witaminy nie powinno sie raz brac,raz odstawiac...pomysl o skutkach

Gość Cilest Cilest
własnie myślę o skutkach, i dlatego pytam, prawda?? swoją droga iesiąc temu mówiłam lekarzowi, ale jakos zeszlismy na inny tor rozmowy i póxniej zpomniałam ponowić ten temat, a On przepisał mi tabletki na kolejnych 8 miesięcy... ale wszytskie koleżanki alarmuja , ze przerwe powinnm zrobić\ a poniewaz mysle o skutkach to wolałam spytac czy takie odstawianie dotyczy każdej osoby czy jest to sprawa indywidualna... a z tego co ja wiem, nie mozna brac hormonów bardzo długi czas, wtedy dopiero skutki mogą byc opłakane, ale dziękuje za odpowiedzi:] pozdrawiam

Jeśli jest sens robić przerwę to tylko po to by zrobić badania i na minimum 3 miesiące - inaczej totalnie rozregulujesz organizm.Nie ma konieczności robienia przerwy jeśli stosujesz tabletki krócej niż ~ 8 lat.

Gość Cilest Cilest
okeya, dzieki za opdowiedź myslę w sumie, że gdyby przerwa była konieczna lekarz powróciłby do tematu... ale wolałam zasiegnąc porady, z powodu swojego gapiostwa:P ale 8 lat, nie no to chyba przesada...:| mam troche porblemów przez te sprawy, jestem juz po operacji, tzn miałam ja siedem lat temu, ale jakoś ciagle są problemy... ale dzięki tabsom moge normalnie funkcjonowac, chociaż przyznaje, że gdyby nie konieczność, nie pakowałaym w siebie tej chemii.. raz jeszcze dzięki, buxki, pozdrawiam

Gość anasha
słuchajcie mam pytanie ... dostałam antybityk doodbytniczy distreptaza ... biore tabletki antykoncepcyjne ... lekarz nie powiedział mi czy ten lek osłabia Harmonet. moze ktoraz pomoc ?. bo nie mam pojecia.

Gość asinkaa
ja robie sobie sama przerwy,mniej wiecej po 2 latach odstawiam tabletki na jeden miesiac,a w sumie tabletki biore juz 10 lat i tez z powodów zdrowotnych i bardzo sie denerwuje,ze musze to swinstwo brac,boje sie,ze pozniej moge miec problemy z zajsciem w ciaze

Gość lalalalaaa
up

Gość ciekawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaM
do asiaaa piszesz ze bierzesz dlugo tabletki i odstawiasz co 2 lata na miesiac? robisz to pod kontrola ginekologa???? bo ja biore 6 lat i mam odstawic na miesiac -dwa zeby cos sprawdzic, ale duzo osob pisze ze rozregulowuje organizm itp, nie wiem w sumie na jakiej zasadzie? i czy ty takie krotkie przerwy maja sens???