Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daleka podróż

Czy ktos tu korzystał z wyjazdów LAST MINUTE i jak na tym wyszedł?

Polecane posty

Gość daleka podróż
Ale chcialabym posluchac kogos dosiwadczen. Gdzie byl i jak wyszedl z kosztami?

Gość trochę podróżująca
tak naprawdę to ciężko trafić na prawdziwe last minute, bo biura tak nazywają oferty wystawione miesiąc/dwa wcześniej i ciężko znaleźć prawdziwe okazje

Gość trochę podróżująca
ja weruję oferty i zauważam, że biura wolą nie sprzedać wcale niż obnizyć cenę rzadko zauważa sie istotną zmianę ostatnio widziałam zniżkę dla singli - po prostu cena była taka jakby jechali z kimś

Gość z reguły jeżdże na last
minute. Czasami cena jest obnizona sensownie, czasami różnica jest słabo zauważalna. Standart oferty sie nie zmienia jesli o to ci chodzi.

Gość hehehaha
ja wyjechałam z last minute z biurem ITAKA do Portugalii na 2 tygodnie do 3 gwiazdkowego hotelu, z wyżywieniem, przelotem, ubezpieczeniem za 1536 zł od osoby w II połowie czerwca...rewelacja!!!! Naprawdę polecam, hotel super, jedzenie pyszne, śniadania i obiado-kolacje ale żarcie rewelacja, do plaży niecałe 100 metrów...razem z mężem pojechaliśmy w podróż poślubną, naprawdę polecam wyjazdy z last minute... tylko pamiętaj że 3 gwiazdki w Turcji czy w Egipcie to nie to samo co 3 gwiazdki w Europie, więc jeśli jedziesz np do Tunezji to lepiej wziąć hotel z 4 lub 5 gwiazdkami...

Gość co ma wiernik do piatraka
jak Zabłocki na mydle :P

Gość trochę podróżująca
hehehaha - to rzeczywiście bardzo tanio wyjechałaś, bo Portugalia raczej jest droga to prawda, że w Tunezji lepiej wziąć hotel 4*, w 3* standard jest kiepski, to samo w Egipcie, nawet jeśli się niewiele przebywa w pokoju, z drugiej strony cena wtedy rośnie

A ja wolę zdecydowanie standard 3 * w Turcji niż w Grecji czy Włoszech. A z tymi last minute jest tak jak pisze podróżująca - rzadko kiedy w Polsce mamy dobre oferty last. Ta Portugalia naprawde tania, w szoku jestem :) Ja planuje objazd Hiszpania-Portugalia ale chce kupic juz w first minute w styczniu. Na laście byłam raz bo urlop planuje z duzym wyprzedzeniem. Z tymi lastami to naprawde jest roznie. Albo pozniej hotel nie ten, albo miejsc w samolocie nie ma z danego miasta itp..

Gość hehehaha
my mieliśmy ślub na początku czerwca, w niedzielę po ślubie zarezerwowaliśmy wycieczkę przez net, w piątek był wylot...generalnie wycieczki normalnie tanie nie są do portugalii, ale mieliśmy ogromne szczęście wtedy:)) Z tej miejscowości gdzie mieszkaliśmy Monte Gordo, mieliśmy 5 km do Hiszpanii, wynajęliśmy samochód na pół z taką fajną rodziną i zwiedziliśmy z nimi i część Hiszpani i duży kawałek Portugalii, głównie samo południowe wybrzeże... a w 2 tygodniu leżeliśmy na plaży i odpoczywaliśmy...wrażeń co niemiara!!

Gość trochę podróżująca
Pariss, powiedz a jak to jest z first minute, zawsze wydawało mi się, że drogo ach zamarzyła mi się Portugalia co do Turcji to zgadzam się z Pariss, w Turcji hotele nie są złe

Ja korzystam ostatnio z ofert first minute i jestem zadowolona. Takie oferty są często lepsze nawet niz niekiedy lasty. Od grudnia np. GTI czy stycznia (wszystkie inne biura), mają już swoje katalogi na lato i sprzedają oferty od 40 % taniej. Ja w tamtym roku kupiłam objazd po Turcji+Syrii 16 stycznia za 1560 zł! 2 tygodnie HB, fakt, ze hotel 3* traf, ale i tak wiedziałam mniej więcej gdzie trafie bo zrobiłam rozeznanie ;) Płacisz 40 % ceny, resztę 30 dni przed wylotem, wykupujesz ubezpieczenie od kosztów rezygnacji i czekasz. Wiesz bynajmniej, ze masz dobry hotel, bo wtedy jeszcze jest wybór i miejsca (chociaż ostatnio dużo ludzi kupuje firsty i np. na wyloty ode mnie z Gdanska bardzo szybko sie rozchodzą). Firsty są dobre jeśli możesz zaplanować urlop z wyprzedzeniem. Ja mam dylemat w tym roku bo chciałabym i objazdówkę w maju czy czerwcu i pobyt we wrzesniu w Turcji i nie wiem jak to wyjdzie. W tym roku lato było bardzo zimne i ceny były dość wysokie do samego września i nawet teraz nie zawsze sa takie atrakcyjne.

Gość gość
Ja korzystałem z wyjazdów tego typu z firmą spokojnewakacje i muszę przyznać, że to całkiem dobry wybór.