Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artemizia

Malowanie ścian na 2 kolory-pomocy!

Polecane posty

Gość artemizia

Mam do pomalowanie sypialnie - prostokat o wymiarach 3x4. Okno na scianie 4 m, lozko - jasne-wezglowiem ustawione do sciany 3 metrowej. Kupilam juz farbe sliwka wegierka(duluxa) chce dokupic kogel mogel - taki zoltawy odcien. Jak skomponowac te dwa kolory, ktore sciany powinny byc ciemniejsze? Sufit na pewno bedzie kogel mogel (czyli zolty)?POMOCY

Gość filmomaniaczka002
Jasne na ściany i sufit - możesz pokombinować z odcieniem albo sufit na biało , meble i dodatki możesz na śliwkę ale nie przesadzić z dodatkami - max 2, 3 to moje zdanie. :) jestes twórczą osobą możesz wpaść na lepszy pomysł :)

Gość swinkowaaa
sliwka wegierka to z pomaranczowym :)

Gość artemizia
Nie chce malowac mebli. Chce pomalowac 2 sciany na ciemna sliwke, ale nie wiem ktore

to wszystko zalezy od tego jaki to pokój, jak oswieltony, z której strony i kiedy świeci słońce itd :D Ja mam pokój na kolor błękitny pomalowany i 2 sciany są takie niebieskie jak niebo na wiosnę :D (w sumie mam w pokoju hmm... zaraz policzę... 9 ścian - taki kanciasty troche pokoik) + niebieskie dokokoła okna dachowego. I bardzo mi się to podoba tak jak jest, tylko chyba ten błękitny nastepnym razem zrobię ciemniejszy. A sufit biały mam. A moja koleżanka zrobiła pokój fioletowo-zółty własnie i jedną scianę zrobiła tak na ukos pół na pół. Tez fajnie wygląda :) Mi sie jeszcze podobają te sciany przecierane, zajebiście to wygląda jak jest taka tylko jedna w pokoju. Polecam malowanie na więcej niz 1 kolor :)

Gość artemizia
okna mam na zachod sa to dwa skrzydla okien, oba zajmuja ok 1,5m na 90 cm

Gość swinkowaaa
jak pokoj jest ciemny, pomaluj 3 sciany na pomaanczowo a jedna na fioletowo, mozesz tez jakos fajnie "odciac" kolory ewentualnie na jednej scianie zrobic paski dwukolorowe, albo jakies na fioletowej pomaranczowe okregi roznokolorowe - zalezy co lubisz, i jaki ma byc ten pokoj

Gość artemizia
dobra - maluje na tej co okno na sliwkowy