Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaczarowany ogród

Doradźcie mi jak się utrzymać z dwoma kotami

Polecane posty

Mam jednego kota, planuję drugiego na 6. grudnia. Zarabiam 2300 złotych miesięcznie na rękę. Z Tego ok 700 idzie co miesiąc na opłaty. Mam małego kotka, wydałam na niego około 300 zł (wyprawka), i daję sobie radę finansowo. Aha, no nie mam rodziny ani męża ;) Czy w takiej sytuacji finansowej mogę sobie pozwolić na dwie kotki, biorąc pod uwagę, że będę obie sterylizowała, to będzie koszt około 240 zł za pół roku. Doradźcie, bo w matematyce jestem kiepska. Jeśli wyliczycie, że nie stać mnie na dwa koty to nie wezmę drugiego.

Gość Mozesz wziasc
tego drugiego kotka, az tak malo pieniedzy nie masz. Na sterylizacje mozesz odkladac co m-c 50 zl. To nie bedziesz musiala za jednym razem wieksza sume wydac. A kotka Twoja bedzie miala towarzyszke w domu.

Utop sierściucha (bajeczny nick), a jaką karmę i jaki żwirek kupujesz? Ja planuję kupić Hilton silikonowy, ponoć nie uczula... Karmię ją suchym tańszym i droższym oraz mokrą Animondą. Wydaję dużo na leczenie, bo mała zachorowała na koci katar :(

Spoko Ci starczy. Jak chcesz zaoszczędzić to zrezygnuj z karmienia ich puszkowym żarciem (i tak jest niezdrowe). A np. podroby są śmiesznie tanie i wskazane dla sierściuchów. Wystarczy je obgotować.

ja pierdole:O ile ty na kota wydajesz miesięcnzie:o mój mnie chyba wynosi 50 zł jest zdrowy szczęsliwy i zadbany... na co tyle wydajesz??

Gość co sie tak dziwisz
CZY TY KPISZ czy pytasz poważnie????????? Nie wiem na co ty wydajesz taką kasę. Ja mam dwie koty, obie są na Royal Canin; żarło dla nich to jakieś 80 zł miesięcznie, plus 10 żwirek. To wszystko!!!!

Gość co sie tak dziwisz
Royal Canin dodam to najdroższa karma na rynku. No wiec wybacz.

Gość co sie tak dziwisz
Ja przyjęłam zasadę kociego żarcia tylko. PO pierwsze jestem wegetarianką i mięcho mnie odrzuca, poza tym się psuje i trzeba usuwać po kilku godzinach z miski, łatwo o zatrucie, zwłaszcza latem. Kocia karma jest zbilansowna, praktyczna (suche), ma różne specjalistyczne odmiany. Tyle tylko że nie z supermarketu tylko naprawdę dobr.ej jakości