Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pitter patter

Czy powinno sie brac ślub w listopadzie? Co sadzicie?

Polecane posty

Gość w urzedzie mozna
ale w kościele chyba nie ma slubów w listopadzie, a juz napewno nie pod koniec listopada bo jest adwent

Gość pitter patter
chodzi mi o slub cywilny, a jest jakis przesad?

Gość nie ma literki
r wiec lepiej nie bo bedziesz miec pecha:P

A November Rain Guns n\' Roses widzieliscie? Jesli tak to macie odpowiedz;] Ja tam nie chce prorokowac, ale nigdy nie wiadomo co sie moze wydarzyc:)

Gość
można btw - adwent zaczyna się na początku grudnia...

Gość
Pisałam o adwencie dlatego, że ktoś wspomniał, że w listopadzie nie można brać ślubu ponieważ to czas adwentu :D ślub można brać przez cały rok, i w adwencie i w poście - jedyny zakaz kk to wesele w trakcie wielkiego postu. Pozdrawiam!

Gość pitter patter
a ja slyszalam ze jak sie bierze w listopadzie to niedobrze, bo to swieto zmarlych i nie powinno sie brac

Gość
Czy ja z dzieckiem rozmawiam? Dla niekatolików to nie ma znaczenia czy post czy nie, dla katolików - ma ale tylko w razie organizacji wesela. Zadowolony?

,,a ja slyszalam ze jak sie bierze w listopadzie to niedobrze, bo to swieto zmarlych i nie powinno sie brac,, Podobno niedobrze, szczegolnie w kulutrze amerykanskiej panuje taki przesad ze jak sie wezmie slub w listopadzie i nie daj boze spadnie ten slynny listopadowy deszcz to jedno z maloznkow wkrotce umrze, co jak juz pisalam zostalo przedstawione na teledysku november rain, tam akurat ona popelnia samobojstwo, ale jak reszta pisala to przesady, wiec sie nie musisz tym kierowac;]

Gość gośćirena
12 listopada tego roku bierzemy ślub kościelny. Nie było innego terminu trochę boję się