Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

masło orzechowe

Zakupoholizm? Jak uważacie.

Polecane posty

Jestem nastolatką , jak to wiadomo nie mam milionów na kącie , nie zarabiam na swoje potrzeby , ale pieniądze dostaje od swoich rodziców. Planuje ,że pieniądze przeznacze na coś, potem przychodzi mi na myśl ,że przecież zdąże \'zdobyć\' na to pieniądze i poprostu ide do sklepu kupując co mi się podoba. Bez portfela nie wychodze z domu , tłumacze sobie ,że może mi się przydać w jakiejś ekstremalnej sytuacji i przy najbliższej okazji wpadam z koleżanką do sklepu . Wogóle uważam ,że nie umiem gospodarować pieniędzmi , nie umiem wyselekcjonować ,co jest mi w danej chwili najbardziej potrzebne.

moze i to juz są początki zakupoholizmu, ale nie popadajmy w przesade. A która kobieta nie lubi sobie kupować ciuszkow, kosmetykow itp. ? A to, ze nie potrafisz gospodarowac pieniedzmi wynika z tego, ze jeszcze nigdy sama ich nie zarobilas, bo dostajesz je od rodzicow i byc moze dlatego nie potrafisz ich w pelni docenic. Mysle, ze to sie powinno zmienic, jak sama zaczniesz na siebie zarabiac, wtedy docenisz ich wartosc i nie bedziesz ich tak wydawala lekką ręką .