Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mememe

uk obwinia emigracje z wsch.europy

Polecane posty

Gość do ukukplanet
trzeba malo zarabiac zeby moc starac sie o mieszkanie socjalne a my jeszcze raz powtarzam mamy od spoldzielni i oni preferuja ludzi ktorzy maja prace i nie bede sie pozniej musieli martwic czy ci ktorym dadza mieszkanie beda mieli z czego placic czynsz. a poza tym nie jestesmy malzenstwem. Ale moja znajoma dostala takie mieszkanie a jest mezatka.

Gość ukukplanet
ale mieszknaie wspoldzielcze to nie to samo co socjalne trzeba je wykypic wspoldzielcze nie jest wlasnosciowe :O jakies to troche pokrecone, czyli tak na dobra sprawe nie jest twoje tak?

Gość 5555555555555555
Tak ale ten co sobie kupil mieszkanie na kredyt moze je w kazdej chwili sprzedac a mieszkanie socjalne nie jest wlasnoscia osoby w niej zamieszkujacej, pewne osoba sie tu chwalila ze mieszkanie socjalne jest jej, a gowno prawda. Nie jest i nie bedzie dopoki sobie go nie wykupi.

Gość coffeeeee
od czego zaczac zeby starac sie o takie mieszkanie spoldzielcze?chce zostac tu co najmniej 10-15 lat ale tez chcialabym zaoszczedzic troche grosza ,bo teraz za chate place 500 +tax co miesiac.jakie warunki trzeba spelniac ?o kredyt nie chcemy sie starac bo mamy duzy dom w polsce a ladowac sie na 30 lat to tez troche ryzyko!!!!!

Gość londoner
"od czego zaczac zeby starac sie o takie mieszkanie spoldzielcze?chce zostac tu co najmniej 10-15 lat ale tez chcialabym zaoszczedzic troche grosza ,bo teraz za chate place 500 +tax co miesiac.jakie warunki trzeba spelniac ?o kredyt nie chcemy sie starac bo mamy duzy dom w polsce a ladowac sie na 30 lat to tez troche ryzyko!!!!!" masz duzy dom w PL ale chcialabys jesce jeden w UK za darmo??? widze ze i tak placisz grosze (500f) i jeszce ci malo. ja to radze wziasc sie do pracy,podniesc kwalifikacje i zarabiac wiecej. Ja jakos podatnik nie mam zamiaru dorzucac sie do twoich oszcednosci. Samotna matka to rozumiem,osoba chora tez.ale ty ???? ludzie miejcie troche wstydu do cholery

Gość cofeeeeee
baranie ja nie chce na wlasnosc !!!!!!!!chce poprostu mniej placic a tym samym zwiekszyc swoje oszczednosci a czy to zle.zmieniac pracy nie chce , bo ja poprostu lubie i mam akurat szanse zeby pomoc np.rodzinie ktora moze przyjechac i sobie zarobic od czasu do czasu, wiec nie mysle tylko o swoim dupsku,jestes mlody to gnaj zwiekszac swoje kwalifikacje bo ja juz swoje mam i nie zamierzam zmieniac ,bo po 15 latach -prostaku chce wrocic do polski otworzyc biznes i tym samym wykorzystac swoje !!!!a tobie guzik do tego i nie do ciebie pisalam.akurat z twoich madrosci nie skorzystam sorry!!!co do twoich podatkow to przypuszczam ze sa marne jak i twoje zarobki wiec nie bulwersuj sie chlopcze tak strasznie, swiata to ty nie uleczysz jak i angielskiego socjalu -znalazl sie angielski patriota w polskiej skorze, napisz sobie na czole made in uk i kup w sklepie posciel z flaga angielska fraglesie!!!!

Gość londoner
"chce poprostu mniej placic a tym samym zwiekszyc swoje oszczednosci" kazdy chce ,ale nie kosztem innych. opisujac swoja sytuacje zyciowa jestes ostatnia osoba ktorej nalezy sie socjal. Masz prace,stac cie na wynajecie mieszkania,masz nieruchomosc za granica,wiec czego ty jeszce chcesz????????????? Powiedz mi jak umotywujesz swoja prosbe do councilu? Powiesz im ze powodem jest to ze cchesz zwiekszyc swoje oszcednosci bo marzy Ci sie biznes w PL?? a moze jeszce dodasz ze przydalaby sie pokoj wiecej zeby miec gdzie przyjmowac rodzine z PL(z ktorej zapewne bralabys "niewielka" oplate) Zreszta w swojej wypowiedzi obrazilas mnie pare razy bezpodstawnie wiec nie ma sensu z toba dyskutowac i tak nie zrozumiesz. JA koncze kawke i zabieram sie do mojej nisko platnej pracy. Bez pozdrowien

Gość ukukplanet
londoner popieram cie w stu procentach ci ludzi nie maja za grosz ambicji ani wstydu a my placimy za nich podatki. Przez takich cwaniakow wiele samotnych matek, niepelnosprawnych, starszych czy naprawde biednych ludzi musi czekac bardzo dlugo w kolejce na takie mieszkanie! Wstyd mi za tych polaczkow naprawde :(

Gość i ja tez sie zgadzam
az wstyd jak tylko szukaja jak najbardziej wykorzystac system angielski - i to nie osoby najbardziej potrzebujace ale cwaniaczki dorobkiewicze! Jak ci w PL dobrze bylo to po co tu przyjezdzalas coffeeeee??????

Gość no pewnie ze tak
I JA TEZ POPIERAM LONDONERA...cieszy mnie to, ze jeszcze paru uczciwych Polakow zostalo..niestety mamy wiele takich SWIN, ktorzy kombinuja kosztem innych...przykre, ale prawdziwe..Polak to potrafi i dziwic sie, czemu mamy opinie kombinatorow i zlodziei..

Gość elvina24
a jestem uczciwa Polka, obecenie jestem w ciazy , i jak urodzi sie dziecko, to mam zamiar korzystac z benefitow ile wlezie,, nie po to placilam zasrane podatki przez 5 lat aby unoscic sie honorem, w dupie to mam, najwazniejsze bedzie moje dziecko a reszta mnie nie obchodzi...

Gość w Polsce obowiazuje j polski
uczciwa POLka hahahah jestes uczciwa .......ale tylko myslisz o swojej korzysci wcale sie nie dziwie anglikom ze tak was traktuja jak dziury w moscie oni zapieprzali przez dziesiatki lat a teraz przyjechali polaczki po banefity

Gość londoner
co do elvina 24 to mi jej benefity nie przeszkadzaja,jesli rzeczywiscie potrzebuje ich na dziecko to niech bierze. No jesli slysze takich cwaniakow i kombinatorow jak cofee ktora by chciala poprostu dostac tanie mieszkanie zeby odlozyc wiecej na biznes w PL to mi sie noz w kieszeni otwiera

Gość coffeeeee
ale o co ci chodzi facet jakie cwaniactwo !!!ja pytalam sie o mieszkanie ze spoldzielni a nie z socjalu.jestesmy tu pracujemy mamy dzieci i nie chce prywatnemu angielskiemu lanlordowi w dupe kasy pchac,a za 6 miesiecy musze szukac czegos nowego bo on sprzedaje mieszkanie.mam dwojke dzieci i chce im zapewnic przyszlosc a na stare latka otworzyc interes a ty masz jakies waty!!!!poprostu teraz nie stac mnie na kredyt bo tynku ze scian zjadac nie chce razem z dziecmi!!!! co w tym zlego ze chce zaoszczedzic!!!!!!polakow nazywasz cwaniakami a sam z polski jestes zmien obywatelstwo to moze wtedy bedziesz zwracal komus uwage i biadolil jak to system socjalny okradaja polacy.chyba strasznie cie to boli co?pozbadz sie tylko jednej wady polakow a mianowicie interesowaniem sie dupa innych a nie swoja.

Gość do coffeee
nie przejmuj sie nimi. mowie ze zal im d... sciska wiedzac ze ktos moze i ma lepiej niz oni sami. o mieszkanie spoldzielcze mozesz starac sie bezposrednio w spoldzielniach - znajdz w necie adresy w Twoim miescie i poprostu idz zapytaj jakie sa warunki starania sie o mieszkanie. a do wszystkich ktorzy tak sie oburzaja na nas, tych ktorzy maja mieszkanie od spoldzielcze czy socjalne - jestem pewna ze jakby wam zaproponowali takie to byscie sie zgodzili bez zastanowienia wiec teraz sie nie madrujcie i nie udawajcie wielkich bohaterow, ze to niby jestescie tacy wspaniali i nie przyjmujecie pomocy od panstawa, ktora wam sie i tak nalezy - bo myslisz ze jak Ty nie wezmiesz to sie cos polepszy ? Oczywiscie ze nie bo jakos od czasu od kiedy Polacy zaczeli przyjezdzac na wyspy i brac benefity ich wysokosc wcale sie nie zmienila. Wiec juz przestancie gadac glupoty ze niedlugo ich zabraknie bo smiac mi sie chce.