Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elizabeth111

Kocham mojego kota a dostałam alergii

Polecane posty

Gość Elizabeth111

Dzisiaj się rozstaję z moim ukochanym kotem, dostałam bardzo silnej alergii na koty i psy, jestem załamana, ten kot to całe moje życie, a jeszcze na forum dla kociarzy wszyscy mnie wyklinają, że rozstaję się z kotem - no ale co mam zrobić??? Siedzę i wyję -był ktoś w takiej sytuacji? :(

Na szczęście nie, bardzo Ci i kotu współczuję. Mam nadzieję, że znalazłaś dla niego jakiś porządny dom, zawsze to lepiej żyć z taką świadomością, że zrobiło sie najlepiej, jak sie dało. To miałaś go już jakiś czas i nagle ujawniła sie alergia na kocią sierść? Mam nadzieję, ze mnie coś takiego nie spotka... to byłaby katastrofa, uczulenie na sierść zwierząt... :(

Gość Elizabeth111
Mam kota od ponad tygodnia... wcześniej nie wiedziałam że mam alergię :( Jestem z tym kotem tak silnie psychicznie związana, że chyba się pochoruję z rozpaczy. Najgorsze, że nikt mnie nie rozumie, ale ja jestem cała czerwona i ociekam katarem i łzami :( Rozpacz normalnie. Ewo nie życzę tego najgorszemu wrogowi, to jak rozstanie z mężem albo żoną... ja kocham mojego kota i naprawdę rozpaczam :( Weźmie go na razie poprzednia opiekunka, od której go dostałam - ona ma 8 kotów swoich :( Ja tego kota leczę z kociego kataru, myję mu uszy ze świerzbowca, no wszystko przy nim robię :( chciałam by tak było na zawsze, no chyba się potnę albo upiję :(:(:(

Gość Mrauuuu
Ja byłam, a właściwie moja córka. Przygarnęłam psa i szybko okazało się, że moja córka jest uczulona na sierść. Zrobiłam testy.....płacz dziecka....rozmowa z lekarzem. Można spróbować! Oddanie psa, z którym córka była bardzo emocjonalnie związana, mogło przynieść więcej szkód niż alergia. Wykupiłam leki, generalne porządki w mieszkaniu, zakaz wstępu psiaka do dziecinnego pokoju, częste mycie i kąpiele po zabawie z psem. To było kilkanaście lat temu. Pies był z nami do końca, w międzyczasie doszedł następny. Alergia gdzieś zniknęła....nawet nie wiem kiedy. Obecnie mam 3 psy i przymierzam się do adopcji kolejnego. Corka nadal mieszka ze mną i czynnie bierze udział w opiece nad zwierzakami.

Gość Elizabeth111
Ja też bym zostawiła mojego kota, ale żadne leki mi nie pomagają - nawet najdroższe - próbowałam wszystkiego przez te dni. Oczy już prawie sobie wydrapałam, wyglądam jak potwór z horroru :(

Gość a kotka wykąpałaś

Jeśli to uczulenie na koci łupież, to kota można takim specjalnym proszkiem potraktować, ale mu też coś podać. Nie pamiętam dokładniej jak to działa

Gość Elizabeth111
Kąpałam kotka w specjalnym szamponie z kocimietką. To normalne uczulenie na koty i psy - nie tylko na koci łupież :( Nie mam wyjścia, muszę się z nim rozstać. Zostaną mi zdjęcia i wspomnienia...

Gość ccccccccccccccccc
Ja mam alergie na koty ale nie zamierzam z tego powodu ich wyrzucać. Mam dwa i jakoś można się przyzwyczaić, z czasem alergia słabnie a od małego katarku jeszcze nikt nie umarł.