Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beatka Sawicka

Kogo stac na leczenie w prywatnym szpitalu

Polecane posty

Gość Beatka Sawicka

podaje wam strone prywatnego szpitala w wawie sami kliknijcie na cennik i zobaczcie kogo na to bedzie stac http://www.damian.com.pl/

Gość tak myslalam ze
Sawicka jest od pisu i wszystko bylo ukartowane :O

Gość Beatka Sawicka
Wejdz na podana strone i sprawdz cennik zamiast gadac nie na temat

Gość sąsiad shalli anonimowo
całkiem nieźle stać by mnie było na rentgena nadgarstków w sumie musiałbym sobie zrobić, na wszelki wypadek

Gość tak myslalam ze
przykro mi ale mi co miesiac z pensji odciagaja 1500zl a chodze do lekarza raz na rok...wiec sorry :D

Gość bedzie zajebiscie
Szkoła Rodzenia - - - 400 zł Poród zabiegowy - 6 100 zł - - Poród siłami natury PSN 3 400 zł 6 100 zł 1 doba 500 zł 6 600 zł Cięcie cesarskie 4 000 zł 7 200 zł 3 doby 1500 zł 8 700 zł Cena doby hotelowej wynosi: - w sali jednoosobowej 500 zł - w sali dwuosobowej 700 zł - powyżej drugiej doby po PSN oraz trzeciej po CC 600 zł (o ile nie wynika to ze wskazań medycznych) - przy porodzie mnogim do ceny doliczamy 200 zł za dobę U nosicielek żółtaczki zakaźnej ceny porodu lub cięcia cesarskiego wzrastają o 20%. NAZWA ZABIEGU CENA ZABIEGU Obrót zewnętrzny 1 200 zł Badanie słuchu noworodków i niemowląt urodzonych poza CMD * 60 zł * dla dzieci urodzonych w CMD do 0,5 roku badanie jest bezpłatne - Konsultacja przedporodowa pediatryczna 80 zł Konsultacja pediatry przy ciąży bliźniaczej (cięcie cesarskie) 400 zł Kto zdecyduje sie na poród w szpiatlu ?? niewielu Ludzie beda rodzic w domu

Gość tak myslalam ze
i po co wklejasz te bzdury otumanily cie opary z dupy kaczek ?

normalnie to jest tak - państwo NIE ZABIERA składki na zdrowotne (najwyżej na minimalnym poziomie na tzw pogotowie) a ty wykupujesz sobie prywatne ubezpieczenie medyczne i z tego finansuje sie leczenie np. w USA to działa

Gość wklejam tumoku
jesteś ubezpieczona? Jeżeli tak, to w każdej sytuacji, w prywatnej, czy państwowej służbie zdrowia operują Cię za 'darmo"i jeżeli jest to ze wskazań lekarskich a nie dla widzimisię

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
jakbym to co płacę co miesiąc nfz'owi płaciła jako składkę innemu ubezpieczycielowi to było by mnie stać na fullserwis w każdym szpitalu bez kolejki

Gość gola leona
ja wykupilam dziecku polise (znaczy dziadek) i leczy sie w damiania. a skladka w sumie mala 95 zl miesiecznie.

Gość prywatne ubezpieczenia
dokładnie tak, jeszcze by na silikony "stykneło"po kilku latach :P nie chcę utrzymywać pisowskiego prezesika z NFZ'u, którego w normalnej firmie, pewnie nawet do roznoszenia poczty by nie zatrudnili :P

canberra- wspaniała idea, przy założeniu że każdy będzie miał za co wykupić to ubezpieczenie niestety kończy się to tak, że jakiś dzieciak z pegeerowskiej wsi będzie leżał z wadą serca w domu, a jego bogatszy kolega z miasta będzie miał piękny zabieg w ramach prywatnego ubezpieczenia gdyby system usa był tak idealny, to nie byłby przedmiotem ostrej kampanii i nowych obietnic przy każdej - podkreślam KAŻDEJ - kampanii prezydenckiej w tym kraju

Gość korektorka
silikony nie sa operowane nawet teraz z kasy NFZ palancie nawet nie wiesz o czym mówisz

to byłżart :P ja np płącę skłądkę dobre 5 lat i ani razu nie byłąm w państwowej słuzbie zdrowia..... jak podlicze moje skłądki to stać mnie na każdy zabieg z w/w szpitala :P ale moje pieniążki niestety rozpłyneły się w limuzynie jakiegoś palanta od zarządzania :(

Gość łączenie . tematów . forever.
WOSP sprzet funduje Tusk pieniadze kasuje 12:25 bedzie cud a z jakiej to okazji mamy płacic za leczenie w szpitalu dzieciecym skoro wiekszosc sprzetu zapupił Jurek Owsiak i WOSP 12:34 bedzie cud ktos mi odpowie? 12:36 don pedro z f23 tak tak leszczyki, najpierw na nich głosujecie a potem marudzicie że trzeba płacić pomyślcie zanim oddacie głos

nie ma systemu idealnego, ale chyba uczciwszy jest system w którym wiesz za co i ile masz zapłącić, niż jakieś pokrętne załatwianie- jak dziś.... myslisz, że teraz dzieciak z takiej biednej wioski ma wypasioną opiekę? to się bardzo mylisz....

Gość łączenie . tematów . forever.
Prywatne szpitale beda a ja bez pracy teraz jestem 12:07 Beatka Sawicka KTo mnie teraz bedzie leczył ? czy brak pracy i powazna choroba w tym czasie bedzie oznaczała smierc? 12:10 canberra nie państwo tak czy inaczej ma obowiązek zabezpieczyć pierwszą pomoc to podstawa szczęścia 12:10 będzie oznaczała dokłądnie to samo co dziś..... tylko, że będziesz wiedziałą o tym od razu..... a nie, że przychodzisz dziś do szpitala z nadzieją, że cię wyleczą, a tam mówią ci że się limit skończył i płać albo zdychaj 12:33 Beatka Sawicka kto za mnie zapłaci?

a dzieciak w popegeerowskiej wsi jest zapewne w trymiga operowany przez publiczną służbę zdrowia :O co do USA - kampanie wyborcze i tu i tam są \"obiecujące\" i co z tego wynika na etapie realizacji? to może chociaż dopuścić możliwość finansowania świadczeń z prywatnych ubezpieczeń na szeroką skalę 1. szpitale dostają pieniądze 2. kolejki oczekujących z powodu braku kasy / punktów itd skracają sie do naprawdę nie majacych pieniędzy a co za tym idzie szybciej uzyskujących bezpłatna pomoc osoby samodzielnie sie ubezpieczające deklarują że płacą minimalną składkę zdrowotną i ubezpieczają sie na własną rękę żeby potem nie było zdziwień

nie ma czegoś takiego jak bezpłatna służba zdrowia i albo nas w końcu oświeci ze dajemy sie robić w bambuko przez państwo albo dalej będziemy płacić i g...o dostawać w zamian :O w przypadku ubezpieczeń sprawa wygląda tak: ja (ubezpieczam się) - ubezpieczyciel (- jego prowizja) - lekarz / szpital państwowa służba ja - budżet państwa (- koszty obsługi, urzędników) - NFZ (- koszty obsługi, urzędników) - lokalny ZOZ (- koszty obsługi, urzędników) - lekarz / szpital a nie wiem czy tych państwowych szczebelków nie jest więcej :O i tak z każdej 1 zł robi się20 gr dla szpitala :O

o, ta idea jest bardzo dobra

" 12:33 Beatka Sawicka kto za mnie zapłaci?" NIKT! dlaczego ktoś ma za ciebie płacić? każdy płaci za siebie i to jest najuczciwsze rozwiązanie.

Gość bedzie cud
a jak ktos nie bedzie miał pieniedzy to co?ma umrzec?

Gość bedzie cud
Bedziemy płacic za uzywanie...sprzetu medycznego dla dzieci zakupionego przez JURKA OWSIAKA I WOSP jak PO sprywatyzuje szpitale choc sami sie na to składalismy Fajowo bedzie co?

zapłaciliśmy za jego zakup a nie eksploatację - to też kosztuje a poza tym za rzucone 2 zł do puszki nie czuję sie właścicielem tego sprzętu :O

Gość za ile godzin siedzenia
i pisania tu bzdur zaplacilo ci pis ? I to z naszych pieniedzy 😠

głupie myślenie..... a myslisz, że dziś to ci uratują zycie? chba nigdy nie byłaś w szpitalu, jakbyś byłą to byś wiedziała, że w niektórych nawet żarcie trzeba mieć swoje! lepiej żyć w ułudzie, czy wiedzieć na czym się stoi?

Gość gawronska
Pobyt dziecka w szpitalu - 3 doby: podstawowe badania krwi, moczu i rtg płuc. Cena uwaga uwaga: 1800 PLN. Żadnych leków tylko obserwacja. szpital w Drawsku Pomorskim. Bez komentarza...