Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia20pszczyna

czy to może być to???????????????????

Polecane posty

Gość klaudia20pszczyna

wiec zawsze miałam 6 dniowe okresy. we wrześniu i teraz w październiku skróciły się one do niecalych 3 dni. Są bardzo skape i krótkie. We wrzesniu nawet normalnie kochałam sie drugiego dnia tego niby okresu. cały sierpień kochałam się bez zabezpieczenia i lipiec też. czy te okresy to mogą być tylko plamienia??? możliwe, ze to ciąża??? w sobote wymiotowałam, troche bolą mnie piersi i są jakby pełniejsze, często siusiam. nie mam jak iść po test, bo mam noge w gipsie, a mamy przecież nie posle... jak myślicie???

My nie wiemy jak myśleć, bo testu ci nie zastąpimy. Zrób test i bez względu na wynik - wybierz się do ginekologa -bo jesli to nie ciąża, to może być rozregulowana gosp. hormonalna. miesiączka powinna być na tyle obfita, by wkładka nie wystarczyła - i trwać powinna MINIMUM 3 dni.

Możesz posłać koleżankę albo chłopaka - w ramach despercaji może zamówić przez internet - przyjdzie listem poleconym :)

Gość klaudia20pszczyna
nie mam tu nikogo znajomego, bo nie jestem w mieście rodzinnym, a chłopak też mieszka gdzie indziej... chodzi mi tylko o to czy jest szansa mimo to na ciążę?

Gość klaudia20pszczyna
kochaliśmy się cały czas bez zabezpieczenia... od zawsze...

Mam nadzieję, że starasz się o dziecko? Bo jeśli nie - to nie skomentuję działania.Zważywszy na stan (noga w gipsie) można podejrzewać, że to mógłby być winowajca skąpych miesiączek ale ten gips musiałby u Ciebie siedzieć dłużej niż czas od pierwszego skąpego krwawienia - do dzisiaj.Zamów sobie test na allegro albo w aptece internetowej i poproś o szybką przesyłkę.Btw - dla mnie to nieco dziwne, gdy ja miałam nogę w gipsie, to kupiłam test ciążowy chodząc o kulach.

Gość klaudia20pszczyna
tak, ale mieszkam na 4 pietrze i samo zejscie po schodach to dla mnie trudnosć, bo mam kość środstopia ze stawu wyrwana... a gips mam 28 dni, więc nie jest on winowajcą... i tak planujemy dziecko i dlatego seks tylko bez zabezpieczenia...

Oj oj, ja mieszkam na 5tym piętrze bez windy, ale już nie będę się spierać. Nie mówię, że jest łatwo - ale da radę.pozostaje ci internet w takiej sytuacji, jak już pisałam.

Gość klaudia20pszczyna
no trudno... zobacze aż mi go zdejmą w piatek i wtedy kupie...

Gość może scudłaś ostatnio
bo często rygorystyczna dieta moze byc przyczyną zaniku miesiaczki lub spowodowac ze staje się bardzo skąpa

Gość G.
ngLka - "miesiączka powinna być na tyle obfita, by wkładka nie wystarczyła - i trwać powinna MINIMUM 3 dni.", a krwawienie z odstawienia też minimum 3 dni ? bo u mnie jest b. skąpe... owszem, wkładka by nie wchodziła w rachubę, musi być podpaska, ale trwa 3-4 dni

Krwawienie z odstawienia to nie miesiączka i może być jakie chce, wielu dziewczynom wystarczy wkładka.

Gość klaudia20pszczyna
nie schudłam... może i przytyłam jakiś kilogram...

Gość klaudia20pszczyna
nie to że boje tylko jest mi głupio...

Gość klaudia20pszczyna
do moich objawów doszedł bardzo uciążliwy ból piersi i duża ilość śluzu... testu nadal nie zrobiłam.

Do tego czasu dotarłby już test gdybyś kupiła go przez internet.Tu niestety wróżek nie ma.Jedynym pewnym objawem są ruchy dziecka (II trymestr) bądź widoczność zarodka na USG.Wszelkie objawy wskazują wyłącznie na zmiany hormonalne, które występują zarówno w ciąży jak i bez ciąży (w fazie poowulacyjnej).

Gość klaudia20pszczyna
ngLka tylko, że ja nigdy takich objawów nie miałam...

Niestety - to żaden dowód ciąży.Oczywiście, że na tej podstawie możesz podejrzewać ciążę, ale pewności mieć nie będziesz. Pogadaj z dziewczynami, które starają się o dziecko - w każdym cyklu mają objawy, które występują \"pierwszy ra\".Życzę pozytywnego wyniku :)