Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolitka26

Skąd kobieta ma wiedzieć czy jest gotowa na dziecko?

Polecane posty

Gość Lolitka26

Pytanie proste i bardzo ważne. Męczy mnie ta sprawa. Nie wiem co toznaczy być gotową? kasa jest, wiek odpowiedni też, ale jakoś chęci na dziecko brak.

Gość a ja się
jak będą te chęci właśnie i poczucie odpowiedzialności i obowiązku

Gość Lolitka26
Cholera, to nie jestem... A mój facet już czeka 3 lata na dzieciaka ze mną. I co ja mu mogę powiedzieć? A może nigdy nie będę gotowa?

Gość Lolitka26
W ogóle nie kręci mnie zmienianie pieluszek, gotowanie zupek, choroby dziecięce, etc.... Raczej bym robiła karierę. Ale to nie znaczy, że nie jestem ciepła czy nie potrafię kochać. Czuję się pełnowartościową kobietą, brakuje mi wyzwań w zakresie pracy, a nie domu i dziecka.... Ale mój facet, którego kocham nie rozumie, że chcę poczekać. On boi się, że będziemy starzy kiedy się zgodzę na dziecko, ze będziemy dziadkami dla dziecka.... Duuuuupa! I co ja mam zrobić. Rozmowy nie pomagają. On chce i już. Ja nie chcę i kropka.

Gość Lolitka26
Znalazłam fajny test pt. Czy jesteś gotowa na dziecko: 1. Test brudu. Sofę i zasłony wysmaruj nutellą. Pod łóżko bądź kanapę włóż paluszek rybny i zostaw go tam na kilka miesięcy. 2. Test w supermarkecie. Wypożycz kozę i zabierz ją na zakupy. Cały czas miej ją na oku i zapłać za wszystko, co zje lub zdemoluje. 3. Test ubierania. Wypożycz wielką żywą kałamarnicę. Spróbuj włożyć ją do siatki na zakupy, tak, by nie wystawało jej żadne ramię. 4. Test karmienia. Plastikowy kubeczek dla dzieci z dwoma uszkami napełnij do połowy wodą. Przyczep za uszka sznurkami do sufitu i rozhuśtaj. Udając łyżeczką samolot, spróbuj włożyć do kubeczka rozmiękłe płatki kukurydziane. Potem rozlej zawartość na podłogę i zachowaj przy tym spokój. 5. Test nocny. Poszewkę na poduszkę wypełnij 3 lub 4 kg mokrego piasku. * O godz. 18:00 zacznij z nią chodzić po domu, stale ją kołysząc. * Rób tak do 21:00. Włóż ją do łóżka i nastaw budzik na 2:00 w nocy. * Wstań o 2:00 i przez godzinę znów noś poszewkę po domu. Śpiewaj przy tym kołysanki. * Nastaw budzik na 5:00 rano i powtórz wcześniejszy punkt (3). Spróbuj przypomnieć sobie jeszcze więcej kołysanek. * Nastaw budzik na 7:00 rano, wstań i przygotuj śniadanie. * Powtarzaj to każdej nocy, przynajmniej przez 3 lata.

Gość Lolitka26
Najchętniej miałabym psa lub kota....

Gość PARIS26
Ja tez nie czułam tego ze jestem gotowa. Urodziłam synka i kocham go bardzo i juz chce kolejne malenstwo. Bo po co czekac!? Bedziesz po 30 i możesz miec problemy z zajsciem, bo wiadomo im pozniej tym gorzej

Gość Lolitka26
Wiem, wiem... Planuję "pójść na rękę" mojemu mężowi i zajść w ciążę w przyszłym roku, uznając jego argumenty o wieku i te o biologicznym aspekcie... Mam nadzieję, ze będę się dobrze z tym czuła, bo na dzien dzisiejszy nie wyobrażam sobie tego. Źle mi z tym.

Gość wg mnie...
jesli spotka mezczyzne swojego zycia i poczuje, ze to wlasnie z nim chcialaby miec dziecko, wtedy jest gotowa. jesli natomiast spotyka sie z jakims facetem, ale nie spieszy jej sie do dziecka, to wtedy byc moze jeszcze nie ten...

Gość Kalafiorka
Ja wolałabym się rozstać niż się przymuszać do czegoś,do czego nie jestem przekonana.