Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata W.

studia zaoczne a ubezpieczenie

Polecane posty

Gość Renata W.

jak to jest z tym ubezpieczeniem nnw na studiach...chwilowo jestem bez pracy,zarejestrowalam sie w posredniaku i nie wiem czy dobrze zrobilam..chodzi mi tylko o to,bym mogla swobodnie dostac sie do lekarza...czy moze wyrejestrowac sie i to ubezpieczenie nww na studiach da mi taka mozliwosc?nie chce latac do posredniaka tylko po podpis,bo pracy mi nie dadza,szukam jej na wlasna reke

Gość wiem bo to wazne
a jestes studentka zaoczna?wiesz ze przysluguje Ci stypendium socjalne?na uniwersytecie ...czy gdzie tam studiujesz!!!

Gość wiem bo to wazne
tak oczywiescie ubezpieczyc tez sie mozesz...Gdzie studiujesz?

Gość Renata W.
tak jestem studentka zaoczna,mozesz cos wiecej napisac o tym stypendium?jak sie o nie starac?

Gość o ja pier......
do kiedy trzeba płacić ubezpieczenie na uczelni ,na gwałt zapomniałam :o

Gość wiem bo to wazne
mozesz byc zarejestrowana w biurze i dostawac stypendium socjalne!, Na ktorym jestes roku, na pierwszysm?

Gość Renata W.
ale czy jak wyrejestruje sie z posredniaka to ubezpieczenie na studiach da mi bezplatna opieke lekarska?

Gość Renata W.
ale ja nie chce byc zarejestrowana w urzedzie,dali mi oferte jako kasjerka do marketu i musze isc na rozmowe inaczej strace status bezrobotnej,jestem na socjologii 1 rok

Gość wiem bo to wazne
no generalnie do konca wrzesnia...do konca poprawkowej.A to tej zaocznej, gdzie studiujesz ?kazda uczelnia ma inne wymagania co do socjala..generlanie to u nas na UJ nie moze byc wiecej niz 580zl na osobe w rodzinie dochodu za rok w tym momencie 2006

Gość maliena
a co ma wspólnego stypendium z ubezpieczeniem?? jak studiujesz zaocznie to masz tak samo opiekę zdrowotną za darmo, jak dziennie.

Gość Renata W.
maliena--jestes pewna?moge sie bez problemu wyrejestrowac?studia we Wrocku

Gość wiem bo to wazne
tzn wiesz bede studentka zoaczna czy wieczorowa mozesz sie zapisac do urzedu pracy, a mimo tego otrzymywac socjal na uniwersytecie.I czasem trzeba udokumentowac to ze jestes zarejestrowana..ale jak studiujesz w miejscu innym niz miejsce zameldowania to mozesz to chyba ominac

Gość maliena
nie musisz być zarejestrowana w up żeby być ubezpieczoną i na żadne ubezpieczenie nie musisz płacić!!

Gość maliena
tak, jestem pewna. a ty co z tym socjalem wyjechałaś? czy ona napisała że jej socjal potrzebny?

Gość Renata W.
nam powiedzieli ze do konca listopada trzeba zaplacic 39 zl za ubezp.nnw i oc...

Gość wiem bo to wazne
nic nie ma wspolnego ubez. ze stypendium ale moze dziewczyna nie ma kasy to jej pisze

Gość Renata W.
a jakie trzeba warunki spelnic by dostac to stypendium?ja nie pracuje i dojezdzam na studia 60 km..mam jakies szanse?

Gość wiem bo to wazne
to zalezy od tego jakie masz dochody na glowe w rodzinie.Rodzina to ludzie z ktorymi jestes zameldowana..tak prawnie

Gość wiem bo to wazne
ale 39zl!!!! strasznie duzo, u nas jest 20zl na UJ(krakow)

Gość Renata W.
jestem sama...

Gość malianka
a może ma źle dobraną gryzurę to jej napisz, gdzie dobrzy fryzjerzy przyjmują,co? pyta o ubezpieczenie, to skupmy się na tym. to 39 zł to nie jest obowiązkowe i nie jest to ubezpieczenie potrzebne dla bezpłatnej opieki zdrowotnej.

Gość malianka
renata jesteś sama to z czego się utrzymujesz?

Gość Renata W.
bylam troche za granica i odlozylam na studia,mieszkam z ojcem ale nie jestem na jego utrzymaniu,a poza tym dorywczo sprzedaje w sklepie z pamiatkami

Gość wiem bo to wazne
maliana, wiesz co chyba masz jakies frustracje. Jesli ktos pisze ze jest na pierwszym roku, nie ma pracy, jest zarejestrowany w UP, to staram sie mu pomoc.Jasne to jest dla Ciebie ? Zreszta wszyscy wiedza jak jest w sekretariatach, ciezko czasem uzyskac jakies info. Do studentki zaocznej, musisz zlozyc wniosek do urzedy skarbowego, aby wydali Ci zaswiadzczenie o twoich dochodach za rok 2006.Najlepiej dowiedz sie u siebie w instytucie(wydziale) jakie stawiaja wymogi, slyszlam ze wroclaw ma naprawde neizle stypendia socjalne i naukowe, wiec mozna dostac niezla kase.Pozdrawiam

Gość malianka
ale mieszkasz z ojcem, na nim ciązy obowiązek alimentaxyjny i nikt nie bedzie dociekał, czy on ten obowiązek jeszcze spełnia.

Gość Renata W.
wiem bo to wazne--dziekuje Ci

Gość Renata W.
ale jaki obowiazek alimentacyjny? ja juz jestem dawno pelnoletnia

Gość wiem bo to wazne
Skoro mieszkasz z ojcem, to znaczy ze jestes zapewne tam zameldowana tzn.w jednym gospodarstwie domowym. Wiec niestety licza sie twoje dochody i ojca.

Gość Renata W.
moga jedynie robic problemy ze mieszkam jednak z ojcem i zasugeruja ze jestem na jego utrzymaniu,wiec chyba nici beda z tego stypendium

Gość Renata W.
nawet jesli osobno sie utrzymujemy?tak sadzilam,no coz,musze jakos sobie poradzic bez stypendium