Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lampka_nocna

Schudnę, gdy zmienię tabletki??

Polecane posty

Po pierwsze witam serdecznie Oczywiście wiem, że reakcja na tabletki antykoncepcyjne to bradzo indywidualna sprawa. Chciałabym jednak wiedzieć jak było u was, jesli oczywiście macie ochotę o tym pisać. Od jakiegoś pół roku biorę Microgynon 21. Przez ten czas przytyłam ok. 8 kg :/ Wybieram się do ginekologa, aby zmienić je, ponieważ źle się czuję w swoim ciele. I w związku z tym mam pytanie. Nie, nie chodzi mi o to jakie tabletki są najlepsze Jeszcze na tyle mąrda jestem i wiem, że tabletek się nie poleca. Jeśli lekarz dobierze mi odpowiednie tabletki to mogę liczyć na to, że waga powróci do tej sprzed pół roku lub chociaż trochę sama spadnie, czy po prostu już nie będę tyła?? Pozdrawiam

Gość kinga22
polecam yasmin po niej sie az tak nie tyje pozatym microgynon zle na mnie wpływał.pa

Gość SEWERYNKA25
pod zadnym pozorem nie przerzucaj sie ma Yasmin ! fakt faktem kazdy organizm reaguje inaczej,ale ja zaczelam brac Yasmin mniej wiecej w tym samym czasie co moja przyjaciolka i z tego ja przytulam 11 a ona 6 kg-masakra !!!Pozniej przerzucilam sie na Yasminelle (lipiec tego roku) majac nadzieje ze waga choc troche pojdzie w dol,ale nic z tego niestety..Dzis rzucam ostatecznie tabletki a Tobie zycze wytrwania w stosowaniu.

Nie strasz bezpodstawnie SEWERYNKA25. To, że ty przytyłaś 11 kilo nie znaczy, e inne przytyją. bez sensu - zrozum, że hormony dopasowuje się do poziomu hormonów konkretnego pacjenta.Brałam Yasmin 3 miesiące. nie przytyłam bo były w miarę odpowiednio dobrane.lampka_nocna - tabletki dobiera lekarz na podstawie wyników badań hormonalnych - jeśli lekarz nie zechce ich wykonać, to prosta sprawa - zmienić lekarza.

Nie strasz bezpodstawnie SEWERYNKA25. To, że ty przytyłaś 11 kilo nie znaczy, e inne przytyją. bez sensu - zrozum, że hormony dopasowuje się do poziomu hormonów konkretnego pacjenta.Brałam Yasmin 3 miesiące. nie przytyłam bo były w miarę odpowiednio dobrane.

Nie strasz bezpodstawnie SEWERYNKA25. To, że ty przytyłaś 11 kilo nie znaczy, e inne przytyją. bez sensu - zrozum, że hormony dopasowuje się do poziomu hormonów konkretnego pacjenta.Brałam Yasmin 3 miesiące. nie przytyłam bo były w miarę odpowiednio dobrane.

Gość herraa
dołączam sie do przeciwniczek Yasmin, też po nich przytyłam choć jestem z natury drobna. Odkąd rzuciłam tabsy 1,5 roku temu schudłam 5 kg bez żadnej diety. Objadam sie słodyczami i nie tyje. I w ogóle mi pod każdym kątem lepiej:)

Gość Come on baby lets go
ja odkąd rzuciłam tabsy schudłam 8 i ważę już sobie tak roczek...Mam Mirenę i bardzo sobie chwalę...koniec z bycia grubaską waże upragnione 54 kg:)

Nie straszcie bezpodstawnie. Tabletki dobiera się do wyniku hormonów. Jedna tyje po Yasmin, inna po Logeście a jeszcze inn przy Yasmin i Logescie nie ma zmian w wadze.Co jednej szkodzi - innej służuy i odwrotnie.Jak lekar nie robi badań hormonów - to nie powód do bezpodstawnego \"odradzania\".Tabletki powinien dobierać LEKARZ - nie kafe.

droga lampko - nie daj sobie przepisać tabletek na zasadzie \"no to spróbujemy tych\".Jeśli lekarz nie skieruje Cię na zbadanie poziomu hormonów to.. zmień lekarza i szukaj do skutku. Są jeszcze lekarze z powołania, którzy pacjentkę traktują indywidualnie.Nie daj sobie przepisać tabletek bez badań.Co do tego - czy schudniesz - to zależy.Bo jeśli przytyłaś przez to, że więcej jadłaś to nie, nie schudniesz sama z siebie. Ale jeśli organizm po prostu zatrzymuje wodę - to waga szybko spadnie.

Nie miałam robionych badań hormonalnych i jeżeli chciałabym je zrobić to musiałabym iśc do lekarza prywatnego. To są niestety kolejne dodatkowe koszta :/ Muszę więc próbować i sprawdzić, które tabletki będą mi pasowały. Dziękuję, za wasze wypowiedzi i pozdrawiam :)

nie musisz iść do lekarza prywatnego - co najwyżej zapłacisz za badania choć można też znaleźć lekarza na NFZ, który da skierowanie - tylko, że trzeba szukać :PWystarczy, że zrobisz badanie poziomu e2 i prolaktyny (60 - 80 zł w sumie). I z tym wybierzesz się do gina.