Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekarze ...

LEKARZE, FARMACEUCI, J.ŁACIŃSKI ... HEEEELPPP ....

Polecane posty

Gość lekarze ...

Witam! Właśnie wróciłam z pracy ... patrzę a mój synek ma opatrunek na kolanie :( Coś zrobił sobie na w-f ... Do szkoły wezwano męża i mąż zawiózł synka na urazówke ... No i klops ... Doktor zrobił synkowi przeswietlenie stawu kolanowego, po czym przepisał synkowi okłady z altacetu ... No i na tym sie skonczylo ... DUREN MAZ TYPOWY SAMIEC NIE ZAPYTAL CO TAK WLASCIWIE DOLEGA NASZEMU SYNKOWI :( Mam do Was prośbę :( Może pomożecie mi rozczytać się z tego co napisał lekarz ... a jakby ktoś jeszcze łacinę dodatkowo znał I MI TO PRZETŁUAMCZYŁ byłoby super :) http://img139.imageshack.us/my.php?image=skanuj0002pr7.jpg

Gość fffadff
Wiesz no okłady z altacetu - twojemy synkowi dolega raczej jakieś gówno. Inaczej siedziałby w gipsie.

Gość naomi 22
distorsio albo distrofio - skrecenie poprostu altacet po to aby zniknal obrzek.

Gość naomi 22
distorsio genus sinister skrecenie stwu kolanowego prawego

Gość lekarze ...
naomi 22 🌻 Dziękuję :) Myślę, że to raczej skręcenie, niż złamanie bo jak ktoś napisał synek leżał by teraz w gipsie :( Tylko syn ma opatrunek na lewej nodze ...

Gość naomi 22
spokojnie pomylilo mi sie sinister to lewa dexter prawa noga. Ja jestem masazystka uczylam sie pojec takich po lacinie dlatego postanowilam pomoc. W rozpoznaniu nie ma mowy o zadnym zlamaniu wiec prosze byc spokojna:) to jedynie skrecenie jednak prosze uwazac na ta nozke napewno pojawi sie obrzek i siniak wiec altacet wskazany! ewentualnie oklady z lodu przez jakis recznik np.

Gość lekarze ...
Jeszcze raz ogroooomny cmok dla Ciebie :)

Gość zupa mleczna
język łaciński :o o matkooo - dobra , już się nie czepiam

Gość hej ja mialem ...
skrecenie stawu kolanowego i moja noga wyladowala w gipsie :( Dlaczego jednych lecza altacetem a innym daja gips :(

Gość gdzie wyscie znalezli
tam slowko sinister ??? Ja tam ledwo rozczytalam to distorsio :P

Gość chlopak troche zdezorientowany
jak byk jets napisane "distorsio genus sin." wiec jak to nie widac?? co do wyrazenia "jezyk lacinski" jest poprawne, mialam taki rpzedmiot w szkole sredniej i na studiach

a mi się coś kiedyś obiło o uszy, ze lekarze powinni wypisywać tegotypu rzeczy po polsku, zeby pacjent miał chociaż blade pojęcie co tam medyk naskrobał