Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiaca się frania

wyciek z sutka

Polecane posty

Mam pytanko. czy to jest normalne że wycieka mi jakaś wydzielina z sutka? Raz jest biała a raz przeźroczysta. Raz gęsta a raz wodnista? Czy miał ktoś coś podobnego? Wie ktoś co to może być? czy to jest groźne i czy powinnam udać się z tym do lekarza?

radzę udać siędo ginekoloa, najlepiej ginekologa-endokrynologa. najpawdopodobniej jest to związane z podwyższonym poziomem prolaktyny. lekarz skieruje cię na badanie prl zapewne z tzw obciążeniem, czyli jedno pobranie krwi, łykasz tabletkę metoclopramidum,po godzinie drugie pobranie i po kolejnej trzecie. po tym badaniu, jeśli poziom będzie za duży zapewne czeka cię kuracja bromergonem. powodzenia :)

Muszę jeszcze zaznaczyć że jeszcze nie jestem mamusią i że nigdy nie karmiłam, ale boję się że w przyszłości mogą wystąpić jakieś komplikacje związane z tym wyciekiem.Jeśli wiecie co to może być to napiszcie.Martwię się!

ale ci napisałam przecież. to jest za wysoki poziom prolaktyny, jest to hormon odpowiedzialny za wytwarzanie mleka. jego poziom może się podnieść z wielu powodów, od stresu począwszy, przez stosowanie tabletek antykoncepcyjnych, aż po gruczolaka przysadki. wiem o czym mówię bo sama to mam :) idź do lekarza, bo za wysoka prl może utrudniaćzajście w ciążę.