Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikask

gruczolak przysadki mózgowej.

Polecane posty

Gość monikask

Witam, strasznie chciałabym uzyskać od Was nieco informacji na ten temat. Mój chłopak miał robione bedzania hormonalne ze wzgledu na powiekszajacą sie lewą pierś. Badania wykazały ze poziom prolaktyny (PRL) przekroczony jest dwukrotnie. WSkazuje to na gruczolaka przysadki mózgowej, czy jest ktoś w stanie uswiadomić mnie jakie są konsekwencje takiej choroby...prosze o pomoc.. z góry dziekuje Wszystkim za pomoc!

2krotnie podwyzszona prl nie wskazuje na gruczolaka - jezeli juz to 10 krotnie powiekszona( ale to nie jest regula bo mozna miec podwyzszona 5razy i miec gruczolaka albo miec podwyzszona 10razy i nie miec gruczolaka) jezeli ma 2x wiecej to spokojna glowa bedzie brac leki i badac prl, dopiero jak piers nie wroci do poprzedniego rozmiaru i prl nie spadnie bedzie mozna zrobic rezonans przysadki gruczolak to nie jest \"grozna\" choroba, gruczolak moze naciskac na nerw wzrokowy ( z racji tego ze przysadka jest zaraz obok nerwow wzrokowych) i powodowac problemy z widzeniem - ale nie koniecznie przysadka to gruczol, jezeli jej kom sa nadaktywne to wkocnu moze powstac gruczolak mam nadzieje ze was uspokoilam:)

Gość Stokrotka853
Czesc dziewczyny ja chce napisac krótko, mam 4 opakowania DOSTINEXU 0,5mg 100zł za opakowanie . Wiecej informacji na emaila lub moge zadzwonic z tego wzgledu ze jestem w Anglii. matrassylwia@interia.p l