Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna123

Cała prawda o herbacie PU-ERH ZAPRASZAM warto!

Polecane posty

Morderca tłuszczu - tak Amerykanie nazywają czerwoną herbatę Pu-Erh. Zawarte w herbacie związki aktywują enzymy pokarmowe do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzają pracę jelit. Właściwości te wpływają na metabolizm tłuszczowy, zmieniając ilość tłuszczu w tkance podskórnej. Wyjątkową skuteczność herbaty Pu-Erh w walce z tłuszczem potwierdzają francuskie badania przeprowadzone w jednej z Paryskich klinik. 88 proc. pacjentów pijących regularnie herbatę w ciągu miesiąca straciło od 3 do 10 kg. Ciekawym jest fakt, że utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Ważne jest również to, że spadek wagi się utrzymywał. Herbata Pu-Erh atakuje jedynie zbędne pokłady tłuszczu w naszym organiźmie, dlatego też bez obaw mogą ją pić osoby, które kilogramów nie chcą utracić. Specjaliści zalecają picie 3-5 filiżanek czerwonej herbaty dziennie. Uważam, że warto się zmusić do picia tej herbatki:)) Spróbuje na sobie bo zaczynam od jutra:) I dam wam znać. Ktoś się przyłącza? Lub już ją pił??

Gość MalaGrubaKasia17
ja piłam, czulam sie po niej bardzo źle. nie wiem dlaczego tak dziala. pilam ja przec tydzien i dzien w dzien w czasie picia tej herbaty po poludnoiu czulam sie tak fatalnie ze szok. bolala mnie glowa i bylo mi nie dobrze. zaczelam sie powaznie martwic o to czy nic mi nie dolega ;/ ale po odstawieniu herbatki wszytko wrocilo do normy.

Gość wydział lekarski
bo obniża cisnienie,natomiast jesli chodzi o zbijanie wagi , wtedy jest skuteczna ,gdy jedynym!!! napojem w naszej diecie jest tylko ona.

Gość zocha 89
wydział lekarski -- tylko ta herbata? ja pije 3-4 takich herbat dziennie sa to podwojne bo z 2 dorebeczek i jakos nie zauwazylam zmian

skuteczna to moze jest ta co kosztuje 90 dolarow za 100 gram albo i wicej, bo proces fermentowania tej herbaty zynosi 60 latm, dopiero wtedy nabiera ona cudownych wlasciwosci. to co kupujemy w sklepach czy aptekach to tani szajs i naciaganie. ale ja pije bo lubie slak. a pije juz ponad 4 lata i jakos cudow nie zauwazylam dopoki sie nie wzielam za siebie. cudoz nie ma moje mile.

Gość MalaGrubaKasia17
ja pilam po 2 szklanki poczatkowo, pozniej juz tylko jedna. mi widac nie sluzyla ale to nie znaczy ze wszyscy tak sie beda czuli. wiekszosci pomaga;)

Gość wydział lekarski
żeby schudnąc trzeba pić tylko tę herbatę,nie wolno kawy,coli itp,wtedy uzyskamy "jakiś tam "efekt odchudzający w postaci 2 -3 kg miesiecznie

Gość Fueldad
Nie wiedzialam ze ona az tak dziala. Ja uwielbiam czerwona herbate chociaz wiekszosci ludzi wydaje sie to niemozliwe. Normalnie pije ja zamiast innej herbaty czyli przynajmniej dwa razy dziennie ale nie zauwazylam zebym chudla.

Gość torebeczka
co jakis czas pojawia sie watek o tej herbacie i zawsze wypowiadaja sie w niej osoby, ktore pily ja dlugo i wiekszewgo efektu nie bylo lub osoby, ktore sie odchudzaly pijac herbate, takze spadek wagi spowodowany byl po prostu dieta. Ja tez pilam te herbate podczas diety i nie zauwazylam wiekszego spadku wagi niz bez niej

no wlasnie. ja kupuje hebate w sklepie z herbatami i jedno co widze, ze w fusach oprocz lisci sa takze galazki. pisala tu kiedys dziewczyna ze schudla na pu erh ok. 5 kilo w 8 miesiacy czy jakos podobnie. to nie jest oszlamiajacy wynik. nie wierze, ze prawdziwa chinska herbata, ktora powinna lezakowac 60 lat kosztuje 15 zlotych za 100 gram. po prostu nie i juz. to co sprzedaja w sklepach jest to pewnie slabsza odmiana, krocej lezakujaca, albo jakies resztki dlatego ma slabe wlasciwosci albo prawie zadne. mam kolezanke, ktora pijac tylko pu erh schudla 4 kilo w miesiac. potem jednak dodala, ze odkad pije herbate pomiedzy posilkami to nie podjada. ot cala tajemnica sukcesu. cudow nie ma.

Gość co do czerwonej herbaty
to ostatnio przeprowadzaliśmy jej analizę i ma bardzo dużo kwasu szczawiowego także radzę uzupełniać związane z tym niedobory wapnia np. mlekiem, a osobom, które maja problemy z drogami moczowymi raczej bym ją odradzała. Pozdrawiam