Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ottovonbismarck

Jaki porządny aparat fotograficzny?Jakiej firmy?

Polecane posty

Gość ottovonbismarck

Która firma jest najlepsze jesli chodzi o aparaty fot.?? Zalezy mi na swietnych zdjeciach,ale bez przesady z pieniedzmi... POMOCY

Gość aparatkaaaa
a czego oczekujesz od aparatu? zeby robil zdjecia na imprezach rodzinnych i wycieczkach czy chcesz sie nim 'pobawic'

Gość ottovonbismarck
Hmm...fotografuję głównie przyrodę widoki itp Ale chodzi mi też o portrety ludzi,ich osobiste ujecia. Zdjecia rodzinne , z imprez itp mozna robic kazdym aparatem - moim zdaniem. Chodzi mi o cenę na pewno poniżej 1 000

Gość ottovonbismarck
Lubię też "zabawy aparatem" Podoba mi się na wielu zdjeciach to,że najbardziej ostry jest np czlowiek ktorego fotografuje,reszta jakby sie lekko rozplywa... Musi robić ładne i porządne zdjecia.

Jak do 1000 z apartów z większym zoomem to Fuji S5600 (700 - 800 zl) z małych aparatów to Fuji F20, najlepszy aparacik z małych (ok 600 zl) a jesli ma byc zupełnie tanio to w ostateczności Nikon L10 (poniżej 400 zl)

Gość ottovonbismarck
UP! Pomocy

Gość aparatkaaaa
hmmmm dobre aparaty to na przyklad panasonic ,canon ,sony ja osobiscie mam finepix fuji i w sumie nie narzekam ale w miare pstrykania fajnych zdjec chcialabym robic jeszcze fajniejsze i troche mnie aparat ogranicza(glownie przy precyzyjnych makro) nie orientuje sie w cenach w PL ale 'moj' fuji w tej chwili kosztuje okolo 99-140 funtow (zalezy czy akurat jest promocja czy nie)

Gość aparatkaaaa
no to juz wiem ile kosztuje w PL moj s5600 :) jak cena jest dla Ciebie przystepna i nie chcesz zamiast innego to ja polecam z czystym sumieniem wlasnie ten

Gość taki tam nieważne
barzo dobre są SONY i OLYMPUSY chodzą w cenach 800-1500 zł mój kolega kópił olympus SP 510 uZ za 800zł i jest bardzo zadowolony wejdz na ceneo i poszukaj a pużniej napisz ten model który cię interesuje to ci powiem inni zresztą też:)

Gość ottovonbismarck
Dzieki wam bardzo :)

ja mam przykre doswiadczenie z OLYMPUSAMI ale moze mialam pecha. Teraz mam Sony juz 5 lat i jest super.Szkoda ze nie mam obslugi po polsku ale jak narazie ok

Bo Olympusy nie sa zbyt dobre:P, Może to się dziwne wydawać ale Sony robi lepsze aparaty:D

Gość aparatkaaaa
donna sprobuj znalezc w sieci instrukcje po polsku ja do swojego tez nie mialam i sciagnelam ze strony fuji (niby jakos wladam angielskim ale akurat nie 'fotograficznym' ;) )

Gość Artur co ma sony H 7
Zgadzam się z donna leng sony jest najlepsze ale i drogie Ja polecam osobiście te duże H3 H7 i H9 są drogie ok 1700zł aparat musi mieć zoom min 10x do i stabilizację obrazu.

Gość taki tam nieważne
Niewiem dlaczego niektórzy gadają bzdury typu olympusy są kiepskie:( moim zdaniem w cenie do 100ozł nie ma lepszych olympus SP 510 uZ ma zoom 10x m,7mpx,nie ma stabilizacji ale zato ma ogromne możliwości szczególnie dla ludzi kreatywnuch a ten canon powyżej to dopiero kicha zoom 3x , 3 mpx tym,stab niema to ja mam taki aparat w komórce wy sobie żartujecie czy co:D

Gość taki tam nieważne
To miał być aparat do 1000zł a nie sony za 2000zł Jak tak to proponuje nicona za 5000 zł:D:D:D