Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konicznka1234

Głosowanie poza miejsce zamieszkania - jak załawić

Polecane posty

Gość konicznka1234

Wyjeżdzam na weekend a chciałabym głosować. Czy ktoś wie jak załatwić zaświadaczenie i czy nie jest za późno????

Gość ja ci powiem
do 19 października masz czas, ja brałam je w urzędzie gminy i miasta w dziale ewidencji ludności :)

Gość konicznka1234
ok. ale czy wystarczy gdy to zaświadczenie pokażę w dowolnej komisji wyborczej w innym mieście? Czy nie trzeba wcześniej zgłosić się do tej drugiej komisji żeby dopisali do listy?

Gość ja ci powiem
nie, po prostu idziesz zagłosowac i dajesz to tej komisji, nic chyba nie trzeba dopisywać, wczesniej już tak glosowalam i tylko pokazalam zaświadczenie komisji i wydali mi kartę ;)

Gość konicznka1234
dzięki za uspokojenie, ale jutro ostatni dzień to chyba będą kolejki kilometrowe. Jeśli tak będzie to chyba zrezygnuję.

Gość łączenie . tematów . forever.
czy głosować można tylko tam gdzie się mieszka? 10:09 będę głosować w tym roku mam pierwszy raz możliwość pójść na wybory problem w tym że obecnie jestem zameldowana gdzie indziej a mieszkam gdzieś indziej (bardzo daleko od miejsca zameldowania) czy w takim razie mogę pójść zagłosować tutaj, gdzie mieszkam? nie mam możliwości pojechać tam, gdzie jestem zameldowana Jak w ogóle wygląda głosowanie? po co im ten dowód- spisują z niego pesel czy co? koleżanka mi mówiła, ze nie mogę głosować tam gdzie nie jestem zameldowana bo komisja ma papiery mieszkańców danego regionu i tylko oni mogą tam głosować... no więc jak to jest ? 10:11 telemere nie mozesz głosowac bez wczesniejszego przygotowania do tego teraz juz za pozno dwa dni prezd dopiero o tym pomysłałas 10:18 Ewa 33 Musisz być na liście uprawnionych do głosowania w danym okręgu - z klucza wszyscy są wpisywani na listy wg miejsca zamieszkania. Nie wiem, ile przed, ale można w swoim okręgu wziąć odpowiednie zaświadczenie i głosować w innym miesjcu, niż adres zameldowania. Myślę, że dzisiaj jest już na to za późno, więc albo pojedziesz do swojego okręgu, albo przespałaś wybory, panno. A dowód musisz mieć po to, zeby Cię zidentyfikować, to juz ż jest oczywiste wg mnie. co nas nie zabije, to nas wzmocni gg 1796500 10:21 będę głosować kurde no to pięknie jestem zameldowana 250 km od miejsca zamieszkania, no szlag by to trafił !!!!