Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rolla

sama nie wierzę, że o to pytam.

Polecane posty

Gość rolla

Dziewczyny, sytuacja jest dość skomplikowana, ale postaram się nie zanudzać Was zbędnymi szczegółami. Chodzi o mojego brata, jego dziewczynę i ich przyszłe dziecko. Oni są dorośli, ona nawet starsza od niego i można by się spodziewać trochę oleju w głowie. Niestety oboje są głupsi niż ustawa przewiduje. Dziecko nie było planowane i oni go nie chcą. Przekonywałam i tłumaczyłam, nawet się zastanawiali, ale nic to nie dało. Już zbliżam się do sedna. Oni twierdzą, że jest jakaś pigułka, która spowoduje sztuczne poronienie, i że można ją zastosować do 6 tygodnia. Ja wiem, że istnieje postinor (ale to wiadomo, że 72 godziny), ale o czymś takim jak oni mówią, to nie słyszałam. Czy któraś z Was wie o czymś takim? Dodam tylko, że o ciąży dowiedzieli się po swoim rozstamiu (!), ale teraz zamierzają byc razem ( bez dziecka). Brak mi słów na opisanie ich bezdennej głupoty.

Gość rolla
A jednak. :(. Ona jutro idzie w tym celu do ginekologa.

nie ingeruj , sami sobie zycie pieprzą , a wyrzuty sumienia? . szkoda dzieciaka , ale cóż , debile bez serca tez się zdarzają:(

Gość test ciazowy po poludniu
a mi sie cos obilo o uszy ze postinoru juz nie ma tylko jest jakas inna tabletka ale nie iem na ile to jest prawda...

To mam nadzieję, że zna skutki uboczne. Obowiązkowo ktoś musi przy niej być 24h na dobę - ktoś, kto wie, co się dzieje, bo może wystąpić krwotok i inne powikłania. Trzeba kogo, kto nie dopuści do wykrwawienia i ew. wezwie pogotowie. To rzadkie przypadki, ale się zdarzają.Po całej sytuacji musi iść na USG by się upewnić, że macica jest czysta.

Gość rolla
Wątpię, żeby pomyśleli o ewntualnych skutkach ubocznych. Dla nich liczy się efekt. Zreszta powiem szczerze, że w ogóle nie rozmawiam z bratem na ten temat odkąd dowiedziałam się, że wybrali tak egoistycznie. Sobie dali szansę, ale dziecku nie.

Co nie znaczy, że wiedząc o skutkach - możesz siedzieć cicho udając, że sobie na to zasłużyli. Może i zasłużyli, ale moim skromnym zdaniem - nie nam to osądzać. Moralność nakazywałaby jednak poinformować.

Gość rolla
Aż taką złą siostrą nie jestem. Myślę, co myślę, ale wiadomość przekazałam. Tak w ogóle to dzięki za pomoc.

Tak sobie myślę, że pewnie wezmą to za \"straszenie\".A z drugiej trony - może się faktycznie przestraszą (a przynajmniej dziewczyna) - i jeszcze chwilę zastanowią.

a jaka to dla nich szansa . jesli chciał ja zostawić wcześniej , a teraz niby z uczuciem wraca i chce byc dalej , (taaaa i nie ze względu na ciążę ) . przecież on ja zostawi jak tylko ona dojdzie do siebie . a on będzie miał z głowy wpis w dowodzie i alimenty do końca życia . ty weż siore na stronę i mów prosto z mostu jak pisze , znam z autopsjii🌼

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
jest taki lek na reumatyzm który wywołuje poronienie...poczekaj zaraz poszukam linka do strony o tym...zreszta tu na kafe ten temat sie pojawiał

Gość rolla
Oni nie są normalni, takie mam wrażenie. Jedno warte jest drugiego.To jest ich wspólna decyzja, tak twierdzą. Ja wiem, że oni nie będą razem. Dziecka mi szkoda.

Gość rolla
Znalazłam. Poczytałam. Dzięki wam za pomoc.