Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dxjjkjkj

ja w ciazy a facet idzie do wojska...

Polecane posty

Gość dxjjkjkj

zna ktos dokladnie przepisy albo miala podobna sytuacja, ja mam umowe do konca porodu wiec pozniej nie bede miala nic chyba ze wychowawaczy no ale nie wiem czy mi sie nalzey bo pracowalam 4 miesciace i zaszlam w ciaze aha no i nie jestesmy malzenstwem a slyszalalm ze trzeba miec slub przed powolaniem do wojska wiec musialabym wziasc go najszybciej , jzu nie wiem co robic szukam w necie ale nie ma niczego konkretnego, czytalam ustawy itd ale nie pisze dokladnie

Gość dxjjkjkj
tylko slyszlama ze jak juz faceta wezna do wosja i w trakcie jego sluzby wojskowej wezniemy slub to mi nie beda wypalaca zapomogi..i zostane bez grosza dlatego pytam sie cczy ktos byl w podobenj sytuacji

ogólnie to wygląda tak że mogą go wziąć ale wtedy armia płaci na Ciebie i na dziecko..a że takich przypadków jest mnóstwo to armia na to kasy nie ma.. więc zazwyczaj faceta przepisują w rezerwę..

Gość dxjjkjkj
tak naprawde to nie wiem z kim jestem w ciązy. cały oddział miał ze mną "cwiczenia " wtedy w koszarach

Gość dxjjkjkj
heheheh jakbys chcial wiedziec to w swoim zyciu mialam tylko jednego partnera wiec nie musze sie martwic ani zastanawiac:P

Jezeli wzielisbyscie slub cywilny,zanim dostanie bilet podejrzewam,ze zostanie przeniesiony do rezerwy,poniewaz wtedy automatycznie staje sie \"jedynym zywicielem rodziny\".Tak bylo ze mna i z moim mezem.Poprostu nie oplacalo im sie placic na dziecko kasy.Jak jest w innym przypadku nie wiem,ale mysle,ze jak nie wezmiecie tego slubu niestety,ale nic nie dostaniesz,bo teoretycznie nie jestescie rodzina.Moze ktos wie cos innego na ten temat,ja podzielilam sie z Toba tym co wiem z wlasnego doswiadczenia.Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki!:)