Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka 1982

prosze o porade

Polecane posty

w srode miałam zabieg na kamienie w pecherzu ale zostały mi jeszcze w nerkach słabo sie czuje po tym zabiegu sikam z krwia boli mnie z prawej strony moze to z tego powodu ze załozyli mi cewnik na nerce a moze podraznili cos i jest taki bóll prosze o pomoc moze ktos miał taki zabieg .

Kasieńko ja mialam kiedyś rozbijane kamien ie. Mialam je najpierw w nerce, potem przemieścily sie do przewodu moczowego i potem do pęcherza. Tez mialam potem cewnik. Ale nie mialam potem zadnych problemów. A Ty jaki mialas dokladnie zabieg?

usówli mi z pecherza a cewnik załozyli na nerke ale mam jeszcze na nerkach i musze je leczyc tak mi powiedział lekarz tylko jak czy gdzies w jakiejs poradni czey swoimi sposobami

Aha! ja mialam rozbijane kamienie, nie mialam operacji z rozcinaniem, tylko za pomocą lasera mi rozbijali.A potem normalnie mialam cewnik, jeden dzien i tyle. Ale z tego co piszesz to Twoj zabieg poważniejszy byl niz mój

ja nie byłam rozcinana tylko wchodził jakimis szczypcami znieczulił mnie od pasa w dól i wyciagal ale ten cewnik na nerce czy on jest bolesny bo coc mnie boli cały czas czy to cas podraznione

a cewnik miałas na nerce ..i co pomogło tobie to rozbijanie laserowe bo ja tez bede jeszcze usówac laserowo bo mam jeszcze te kamiyki tylko sa małe

Ja tez mialam znieczulenie w kregosłup. potem mialam rozbijanie przez cewke moczowa. czyli lezalam tak jak u ginekologa;) lezalam na oddziale potem 2 dni. mialam cewnik, na krotko,1 dzien, do czasu jak mi nie zeszlo znieczulenie. potem wstalam inormalnie sie wysikalam, Od tamtego czasu,odpukać, mam spokój z kamieniami. Moj kamien mial 5 mm.

mnie cewnik tez uwieral, bolal - zwal jak zwal, do przyjemnosci to nie nalezalo:) najogrzej bolalo wyciaganie cewnika.

ale ty mnie chyba nie dokonca wiesz o co mi chodzi ja mam go w srodku na nerce prawej .bo tobie chodzi o ten cewnik z tym workiem to ja tez go miałam ale jeden dzien

chyba dlatego ze mam cos podraznione i za dwa tygodnie na wyjecie tego mam sie zglosic .a wróce do tych metod zwalczani tych kamieni na sposobami domowymi

ja niby tez mialam zwalczac domowymi, piwo, skakanka,schody, zeby nie miec zabiegu tylko samej wysikac, ale jak zrobili badania to okazalo sie ze za duzy kamulek byl :) i zatkal by mi pęcherz jak korek. Wiec zabieg byl konieczny:( a i tak mialalm jazde bo chodzilam pol roku z niepracujacą nerką nie wiedzac nawet o tym:(