Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3 trymestr

ile przytyłyscie w III trymestrze?

Polecane posty

No to ja Was pocieszę :-D W pierwszej ciąży przytyłam aż 30 kg!!!!! No, ale to wina objadania się słodkościami…cóż..nie mogłam się opanować. Zrzucałam to kolejne 9 m-cy i doszłam nawet do wago 52 kg..aż za bardzo…. W drugiej ciązy przybrałam 16 kg…no już lepiej :-) A obecnie jestem w 28 tc i na plusie mam 10 kg… i nie chcę myśleć, że przez ostatnie 3 miechy przybiorę jeszcze trochę….

Gość elenasss
krasnalek co ty masz za lekarza?? mi od pocztku mowil np. to glowka to raczki zatrzymywal mi obraz i wszytko objasnial.... jestem bardzo zadowolona z mojego lekarza. Mowil ze wszystko ok itd.. ❤️ 22tc ❤️

krasnalek ale krowa z tej baby.U mnie jak nie bylo widac to trzy razy mo robila usg z przerwami- przesuwala mala do gory , kazala mi przespacerowa sie w miedzyczasie i w koncu zobaczyla wszystko ja mam 10 na plusie zaczelam 30 t.szczerze mowiac jestm troszke zalamana, ale nic to

Ja niestety w III trymestrze przytyłam aż 21 kg ... a to dlatego, że od 8 miesiąca ciąży zaczęła mi się zatrzymywać woda w organiźmie :(

ja chodze prywatnie do nawet fajnego lekarza ale on nei ma sprzetu do usg i na usg musze chodzic do szpitala prywatnie ... no i normalnei place za te badanie ... i robi mi je lekarz który akurat jest na dyzurze.... no i ta babka byla wstrętna:O

Gość takajedna24
no to ja Wam powiem tak, ze narazie przytałam 10 kg i nawet sie pofatyguje i z karty ciążowej powiem Wam jak przybierałam na wadze:) 9tc- nic 12tc-nic 15tc-nic 18tc- +3kg 21tc- +4,5kg 25tc- +6,5kg 28tc- +7kg 31tc- +9kg 34- +10kg. Teraz jestem w połowie36 tygodnia i dalej jest jeszcze 10...ciekawa jestem ile przytyje w te ostatnie 4 tygodnie...mam nadzieje ze niewiele:) Pozdrawiam wszystkich!!

Gość elenasss
krasnalek kazdy lekarz prywatny powinien miec w gabinecie dobry sprzet, moj ma szkoda ze tak musisz latac.... ❤️ 22tc ❤️

ja mieszkam w bardzo małym miasteczku ... jest tu ok 3 ginekologów ... I akurat ten do którego ja chodzę pracuje również w szpitalu w wiekszym miescie nei daleko mojego ... moze dlatego u siebie juz nei ma sprzetu tylko zawsze wypisuje mi skierowanie na usg do szpitala ( tyle ze za nie rowniez musze placic) chcialam chodzic do innego ale u niego jest strasznei drogo bo sama wizyta 70zł + usg 80 to by wychodziło 150 +badania ok20-30zł to jest 180zl na miesiąc, ale nei chodzę do niego bo po pierwsze jak jzu pisalam strasznie drogo, a po drugie nei chciał mnie przyjąc bez mamy ( dopiero skonczę 18 lat:O), a mama nie mogła ze mną iść na drugi koniec miasta bo pracuje ... i poszłam do tego i tak zaczelam do niego chodzic i na miesiąc razem z usg, z wizytą i badaniami wydaję 80-90zł to jest o połowe mniej niz u tamtego ... tylko wiecej biegania ...

w sumie to teraz mogą mnei zjechac, że dla dziecka to powinnam chodzic do lepszego i te pare groszy wiecej zaplacic ... ale my razem z chlopakiem jak urodzi sie maluszek chcemy razem zamieszkac, a musimy miec z czym i oszczędzamy zeby miec za co pozniej kupic te wszystkei rzeczy ... po zatym musimy dla dziecka kupic wszystko i po zliczeniu tego wszystkiego wychodzi nie zła sumka ...

Gość elenasss
ja juz mam prawie wszystko oprocz lozeczka i wozka:) ❤️ 22tc ❤️

o jak fajnie ci :) ja jeszcze nie mam nic .. no oprócz kombinezonu na zimę... chcialabym isc juz na zakupy, cos kupic ale jakoś tak wychodzi ze nigdy nie mozemy sie wybrac bo to praca to ja musze z rodzeństwem zostać... a pozatym moja mama niby mloda(37lat) ale mówi ze lepiej w ostatnim miesiącu wszystko kupić hehe zobaczymy jak to będzie ... wiem napewno ze mojemu dziecku niczego nie bedzie brakowało:)

Gość karolka89
ja jestem w 29tc i mam 10kg na + :)

Gość hejka..
Ja 29 tydzien na plusie teraz 14 kg....ile bedie nie wiem..!!! Dodam ze od 1 m-ca 2 razy w tygodniu basen...i wcale sie nie objadam

Gość u mnie
było 15 kg na plusie w 3 trymestrze w sumie przytyłam 25 kg, po samym porodzie spadło mi 10 kg, a następne 15 kg dopiero po roku

Gość super marysia
25tc i na plusie 11kg... w poprzedniej ciąży przytyłam 21kg i wszystko zrzuciłam w 3 miesiące, więc niby nie powinnam się dołować, a jednak - nie da się. "Umieram z dołowania się" ;)

Gość super marysia
napiszcie cos pozytywnego :)

Gość ona2
ja jestem teraz w 29 tc i załapałam 13kg....tak bym chciala max 3kg tylko przytyć jeszcze, ale jak czytam ze niektore z was po 10-15kg w ostatnim trymestrze nabrały ....to jestem załamana buuuuu :(

Znalazłam fajny artykuł Co ile waży pod koniec ciąży??oczywiście to jest taka średnia płód - 3,5 kg macica - 1 kg łożysko - 0,8 kg płyn owodniowy - 1,2 kg piersi - 0,5 kg woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg Razem 10 kg Cała reszta (powyżej 10 kg) to tłuszcz. Ile możesz przytyć? To zależy od BMI przed ciążą... BMI=waga ciała /(wzrost )2 Na przykład BMI (indeks masy ciała) pani ważącej 49 kg i mierzącej 160 cm wynosi: 49 1,6)2, czyli: 49:2,56=19,1. Pożądany przyrost wagi w ciąży obrazuje poniższa tabela: Indeks masy ciała przed ciążą Najlepiej, jeśli w ciąży przytyjesz Niski (poniżej 19) - niedowaga 13-16 kg Normalny (19-26) - prawidłowa waga 11-13 kg Wysoki (26-29) - nadwaga 10-11 kg Bardzo wysoki (powyżej 29) - otyłość do 10 kg Oczywiście te dane dotyczą ciąży pojedynczej. Jeśli spodziewasz się więcej niż jednego dziecka, musisz liczyć się z tym, że przytyjesz więcej. Jednak nawet przyszłe mamy bliźniaków nie powinny przybrać na wadze ponad 20 kg. Nie ma natomiast znaczenia, którego dziecka się spodziewasz, zalecenia dotyczące przyboru wagi są takie same w każdej kolejnej ciąży. ja jestem w 25 tygodniu i u mnie +5kg, tyle że jem normalnie nie obżeram się słodyczami, jem dużo warzyw i owoców oraz regularne posiłki co 2 h( tzn takie drobne żeby nie dopuszczać do głodu:)

Gość maly grubasek
33 tc i +10 kg Zobaczymy jak pójdzie dalej. Najwięcej przytyłam w 6 i 7 miesiącu - w sumie jakieś 50% wagi obecnej to 6 i 7 miesiąc. Dzidzia rozwija sie super i szybko rosnie - w 29tc 4d ważyła 1620g wiec całkiem sporo. Teraz pewnie wazy juz ponad 2 kg spokojnie bo to w końcu 3 tyg.

Gość lo mateczko...
jestem pzerazona u mnie dopiero 15 tydz a juz 3kg+ a waga codzien leci w gore.....jak tak dalej pojdzie to do 30 hyba dobije!

Gość lo mateczko...
dodam ze tez sie nie obzeram, slodycze sporadycznie......nie mam pojecia od czego to zalezy, a no i lecze sie na tarczyce, moze to ma jakis wplyw? jak myslicie, w pierwszej ciazy bylo tylko 12 kg....a teraz?

ja jestem w 31tc i przytylam do tej pory az 16 kg :/ na szczescie wczensiej bylam szczupla, wiec wygladam jeszcze jakos w miare, nie obzeram sie i chodze 2 razy w tygodniu na basen, pozatym co wieczor chodzimy z mezem na krotkie spacerki, wiec pojecia nie mam, czemu az tyle...

Gość mummy2be
jutro zaczynam 38tc,na poczatku ciazy waga-68,spadek do 65 a teraz juz 85,ale licze od tych 68:) wiec tylko 17 hehe

ja przez całą ciążę przytyłam 12 kg, przy czym w ostatnich trzech miesiącach 5 kg. także nie dużo. obecnie od porodu schudłam już 21 kg, czyli mam 9 mniej niż przed ciążą :)

Gość Kaśka 22
u mnie cała ciąża +23kg , waga sześć tyg po porodzie -15kg , a teraz nawet nie wiem ( moj synek zaczął czwarty miesiąc ) i wole nie wiedziec . Ale chyba jest nie najgorzej , bo noszę ubrania sprzed ciązy , choć są troszkę ciaśniejsze . Zycze powodzenia i ślicznych zdrowych bobasków .

ja do ósmego miesiaca przytylam 7 kg, nic mi nie urosło tylko brzuch i ta waga to chyba tylko dziecko plus wody :)) powinnam do konca ciazy w 10 kg sie spoko zmiescic :)

Gość daariia
Witam, nie ma reguły.. z pierwszym w całej ciąży przytyłam 24kg, obecnie 28 tydzień i jest nie całe 8 kg, a jem normalnie :)

Gość Amelka35
To ja jestem załamana- 29 tydzień i już 17 kg na plusie! W I trymestrze przytyłam aż 6 kg, a tylko zaczęłam jeść normalnie (wcześniej ciągle na diecie),musiałam przestać biegać i ćwiczyć po 1.5 g x 5 dni w tygodniu. II trymestr 11 kg na plusie... ciekawe co będzie w III ? Zaczęłam się pilnować z jedzeniem,ale nie wiem czy to bezpieczne dla malucha???? Nie wierzę,że w III dałabym radę przytyć więcej niż w II :-). Czy myślicie że mogę się pilnować tych wzorcowych 4-6 kg w III trymestrze? Nie zaszkodze dzidzi?

Gość gość
13 kg 27 tc

Gość gość
26 tydzien +10 kg